Les colles barcelonines organitzen un cap de setmana familiar i infantil

La manca d'actuacions castelleres a la ciutat comtal va quedar compensada pels torneigs de futbol sala i de castells de sorra

La ciutat de Barcelona ha comptat aquest cap de setmana amb una programació familiar i infantil extra organitzada per part de dues de les seves colles castelleres. Un torneig de futbol sala infantil entre les formacions de la ciutat comtal i la XVIa edició del Concurs de Castell de Sorra celebrat a la platja de la Nova Icària han servit per compensar la manca d'activitat castellera.

La Colla Jove de Barcelona ha estat aquest any l'encarregada d'organitzar el torneig de futbol sala infantil que reuneix cada temporada les sis formacions barcelonines en un entorn de germanor entre els més menuts del món casteller. Dissabte el camp de futbol de la Fabra i Coats es va omplir de petits castellers que van emular els adults en un torneig molt ajustat. De fet, la final, que van disputar els Castellers de Sants i els Castellers de Barcelona, va acabar en un empat a dos que no es va desfer a la tanda de penals per falta d'acord. La colla organitzadora va acabar en tercera posició, els Castellers de la Sagrada Família van ser quarts, cinquens van ser els de la Vila de Gràcia i sisens els Castellers del Poble Sec. El premi al joc net va ser pel Castellers de Sants, que només van fer una falta en tot el torneig. La millor afició va ser la dels Castellers de la Vila de Gràcia i Joan Angerri, membre de la Colla Jove de Barcelona, va ser el màxim golejador amb un total de dotze dianes. Després del dinar de germanor, els menuts es van barrejar en diferents grups per participar d'una gimcana infantil.

Per 16è any consecutiu, els Castellers de Barcelona, van organitzar el Concurs de Castells de Sorra que va tenir lloc diumenge a la platja de la Nova Icària. La present edició va comptar amb 8 equips repartits en dues categories, infantil i adulta, tots ells formats per membres de la colla organitzadora.

La jornada es va desenvolupar en un ambient festiu i distès. Durant 3 hores, els equips van treballar per esculpir en la sorra les millors construccions. Poms de dalt, el Camp Nou o, fins i tot, la representació de la plaça Valentí Almirall van ser alguns dels treballs més destacats. Finalment el premi en la categoria infantil va ser per 'l'Equip de les Estrelles' que va construir un castell medieval. La categoria adulta la van guanyar 'Els Ginebrons', que van representar la figura del personatge de la Guerra de les Galàxies Jabba el Hutt.