Castells
Ara Castells 25/09/2022

Els bàsics de nou marquen el sostre de la Mercè

Minyons i Joves porten els castells de nou pisos a Sant Jaume

2 min
4d9f de la Joves de Valls

La Mercè castellera d’enguany es presentava amb unes perspectives inferiors a altres temporades. Els bàsics de nou de la Joves de Valls i dels Minyons de Terrassa han marcat el sostre de la Diada de diumenge, mentre que el dissabte va estar marcat per les clàssiques de vuit dels Castellers de Barcelona, els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia.

Els Minyons de Terrassa han completat el 3 de 9 amb folre en segona ronda com a millor castell, en una actuació que han iniciat amb el 4 de 8 i han tancat amb un 5 de 8 lleuger de cara a posar-lo damunt d’un folre pròximament.

Per la seva banda, la Joves de Valls sí que havia expressat l’ambició de poder arribar amb algun castell de gamma extra, però una baixa destacada a tronc els va fer replantejar el programa. D’aquesta manera, s’han anotat els dos castells de nou, a més d’un 5 de 8 que continuen dominant a la perfecció i que al Concurs han de tornar a fer de nou pisos.

Finalment, els Castellers de Barcelona han repetit l’actuació del dia anterior amb la clàssica de vuit. Aquesta mateixa actuació –amb el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7– també la van completar dissabte els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia, que en el seu cas era el primer 3 de 8 de l’any. Alhora, s’espera que a l’octubre afrontin castells de la gamma alta de vuit i possiblement castells de nou.

L’actuació de la Mercè va ser destacada pels Castellers del Poble-sec i la Jove de Barcelona, que van estrenar el 3 de 7 amb agulla i el 5 de 7 en els dos casos. Els Castellers de la Sagrada Família van completar els bàsics de set, mentre que els Castellers de Sarrià i la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample –que actuaven per primer cop a la Mercè– van fer castells de sis.

Els Moixiganguers s’anoten el 3d9f

De la resta del cap de setmana destaca especialment el primer 3 de 9 amb folre descarregat de la temporada dels Moixiganguers d’Igualada a Reus, a més de fer-hi el 5 de 8 tant dissabte com diumenge. Els Castellers de Vilafranca han continuat rodant els bàsics de nou pensant en els castells de deu per al Concurs.

stats