Ara Castells 14/11/2015

Els Capgrossos de Mataró volen repetir el gamma extra abans d’acabar l'any

La colla mataronina es planteja alçar un castell emmanillat a la plaça de l'Ajuntament en la seva diada de final de temporada

Efren Garcia
2 min
Assaig de dos de nou amb folre i manilles dels Capgrossos a la plaça de l'Ajuntament. CAPGROSSOS DE MATARÓ

BarcelonaEngrescats per la consecució del primer castell de gamma extra de la temporada l'1 de novembre a la diada de Tots Sants, els Capgrossos de Mataró volen acabar l’any repetint la fita i tornant les manilles a la seva ciutat. La diada Mariona Galindo serà l’última oportunitat de consolidar definitivament la gamma de nou en la que pot haver estat una de les temporades més complicades dels de la camisa blava. Els Castellers de Lleida i els de l’Alt Maresme tindran l’oportunitat de compartir plaça amb uns Capgrossos renovats.

Recuperada la confiança amb els castells de nou pisos i després de sumar el cinc de vuit en dues ocasions, els Capgrossos de Mataró tornaran a trepitjar l'accelerador per emmanillar la seva ciutat. Un cop més, el condicionant principal de l'actuació serà la dupla de castells bàsics de nou, el quatre i el tres, si bé cada cop semblen construccions més al seu abast. En cas que les dues primeres rondes siguin exitoses, els Capgrossos podrien atacar el dos de nou emmanillat per primer cop aquesta temporada o bé el pilar de vuit amb folre i manilles que ja van coronar a Vilafranca. La colla amfitriona s'haurà de guiar per les darreres proves que van fer divendres en assaig.

Els Castellers de Lleida es troben en un moment important de la seva història. Després d'uns anys de lenta però continuada davallada, poden aturar la tendència al costat d'una colla amb la qual es troben molt còmodes. Els de la Terra Ferma van recuperar la setmana passada un quatre de vuit que no assolien des del 2013 i diumenge el podrien repetir a Mataró per donar un cop de puny sobre la taula tot donant per tancada la temporada. El seu domini dels castells de la gamma alta de set els assegura aquest nivell.

Els Castellers de l'Alt Maresme tancaran el programa casteller. Els Maduixots estan protagonitzant aquesta temporada un any d'important progressió i ja compten amb set castells de set pisos descarregats i dos de carregats. Enguany han tornat a trencar els seus màxims registres. La diada Mariona Galindo va veure fa 12 mesos el seu primer castell de set pisos, i aquesta temporada podria veure el primer de la gamma alta, ja que diumenge volen provar per primer cop el quatre amb el pilar.

Una diada amb premi fotogràfic

Els Capgrossos organitzen aquest cap de setmana el primer concurs de fotografia al voltant de la seva canalla. Les imatges hauran de ser capturades a la plaça de l'Ajuntament de Mataró durant la diada castellera d'aquest diumenge i qui aconsegueixi el primer premi s'endurà 400 euros a casa. Els participants s'hauran d'inscriure a la web de la formació mataronina abans del dia 17 i el jurat farà públic el nom del guanyador abans del 31 de desembre. Els premis per al segon i tercer classificat seran de 150 i 75 euros respectivament i els 20 finalistes s'enduran uns mocadors dels Capgrossos.

stats