Els castellers de la Zona Universitària de Barcelona es queden sense cap de colla per culpa d'una bretolada

El cap de colla de la colla universitària posa el seu càrrec en mans de la junta, i el substituirà Gerard Gállego a l'espera de la celebració d'una assemblea general extraordinària

El cap de setmana passat dos joves castellers van protagonitzar una bretolada infantil a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. El cas no hauria anat a més si no fos perquè la imatge del moment en què orinaven a la placa que commemora el tres de deu assolit pels Castellers de Vilafranca a la plaça de la Vila va saltar a les xarxes socials. Castellers i aficionats no van trigar a identificar-ne els culpables, entre els quals hi havia el cap de colla dels Arreplegats de la Zona Universitària. Dilluns a la tarda els perfils de la formació castellera anunciaven la seva dimissió.

Des del moment en què es va saber la bretolada, els perfils a les xarxes socials dels Arreplegats i dels Xiquets de Reus, formació a la qual està vinculat l'altre protagonista, van demanar disculpes a tothom qui es pogués haver sentit ofès i van voler-se desmarcar dels fets. El càrrec del membre dels Arreplegats va fer més incòmoda la situació de la formació universitària, que avui ha fet públic un comunicat en el qual expliquen la seva dimissió.

Segons el text publicat a la pàgina del Facebook dels Arreplegats, el seu cap de colla “es disculpa públicament” i “amb ànim de no malmetre més la imatge de la colla, deixa el càrrec a disposició de la junta directiva i la junta tècnica”. A l'espera d'una assemblea general extraordinària, Gerard Gállego, sotscap de colla fins ara, agafarà les regnes de l'agrupació.

Aquest tipus d'actes han estat habituals entre castellers de formacions rivals, si bé les directives de les colles sempre els han condemnat. L'efecte amplificador que tenen avui dia les xarxes socials havien aturat aquest tipus de bretolades i les havien transportat a l'espai 2.0.