Microsites 12/06/2016

Els Castellers de Barcelona esclaten en la diada del seu 47è aniversari

Els de la camisa vermella han completat els primers tres de nou amb folre i cinc de vuit de l'any en una jornada rodona per als seus interessos

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Barcelona estrenen completen el primer 3d9f de l'any en la diada del seu 47è aniversari

BarcelonaEls Castellers de Barcelona han passat dels castells bàsics de vuit al tres de nou amb folre gairebé sense tocar la gamma alta de vuit. La important tasca de renovació que ha dut a terme la formació de la camisa vermella els ha fet treballar amb el peu posat sobre el fre gran part de l'inici d'aquest curs. Aquest diumenge, en la primera gran cita del seu calendari, han volgut mostrar la feina feta i fer un pas de gegant en la seva progressió. La plaça de Sant Jaume ha vibrat amb l'estrena del tres de nou amb folre i del cinc de vuit barceloní, però també ho ha fet amb els castells de nou pisos dels Minyons de Terrassa i el primer intent desmuntat de tres de nou amb folre dels Castellers de Sabadell.

La formació local ha estat la primera d'actuar i ha volgut marcar el ritme començant l'actuació amb el seu castell més important, el tres de nou folrat. Amb un cartell ben ambiciós, el castell de sortida podia marcar tota l'actuació i així ho ha fet. Els barcelonins han executat el tres amb mestria, si bé la fressa de la plaça amb l'entrada de l'acotxador ha desconcentrat un instant els pisos superiors. Amb l'energia desbordada, han apostat amb decisió pel cinc de vuit en el segon torn. Aquest cop més nerviós, el castell ha notat les novetats en l'alineació i ha tremolat durant gran part de la construcció. La catedral dels castells ha esdevingut el primer gamma alta de vuit complet dels barcelonins des de començament d'any, ja que abans només havien pogut coronar el set de vuit. Amb la feina feta han decidit arrodonir la diada amb un plàcid quatre de vuit i posar la cirereta amb un apamat pilar de sis.

Els han seguit els passos els Minyons de Terrassa, que s'han plantat a la plaça de Sant Jaume amb la tripleta màgica –tres i quatre de nou amb folre més cinc de vuit– en cartera. Han fet molt bona feina amb el tres de nou amb folre inicial però s'han entrebancat en el segon torn. Han plantat la base del quatre de nou folrat i han fet sonar les gralles. Si bé el tronc no s'ha acabat de mostrar còmode, tampoc ha fet patir durant l'ascens. Amb l'aleta, la construcció s'ha transformat, s'ha tensat ràpidament, ha perdut les mides per la part alta i s'ha trencat sense opcions. El cop ha estat dur per als egarencs, que han decidit rebaixar pretensions i descartar un possible castell de la gamma alta de vuit. Han descarregat un senzill cinc de set en tercera ronda.

Els Castellers de Sabadell han aprofitat aquesta setmana per fer feina extra amb la intenció de fer un pas endavant en la diada de l'aniversari dels Castellers de Barcelona. Han volgut seguir el ritme de barcelonins i egarencs en el primer torn i han portat a plaça el tres de nou amb folre per primer cop aquesta temporada. La construcció ha pujat nerviosa i fràgil i amb sisens col·locats s'ha manat desmuntar. Els de la camisa verda han reformulat del tot l'actuació i han optat pel set de vuit com a millor construcció. Han arrodonint les tres rondes de castells amb les dues estructures bàsiques de vuit.

Castellers de Barcelona: 3d9f, 5d8, 4d8, P6, P5, 7 P4

Minyons de Terrassa: 3d9f, 4d9f c, 5d7, P5, P5

Castellers de Sabadell: id 3d9f, 7d8, 4d8, 3d8, P5, P5

stats