L'afició castellera espera un final de traca i mocador

Terrassa es prepara per a l'última gran cita amb tres colles que preparen els millors castells: els Minyons, els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró

Des de fa uns anys, la diada dels Minyons marca el final oficiós de la temporada. Si bé la cita que tindrà lloc demà al migdia a la plaça Vella de Terrassa no serà l'última actuació de l'any, sí que serà l'última cita mediàtica, trencarà amb la regularitat vigent des dels mesos de març o abril i amb el volum de jornades. Les colles pengen les faixes per prendre's unes merescudes vacances, però castellers i aficionats tenen ganes de fer-ho amb la darrera oportunitat de gaudir de les millors estructures.

Els malves han mostrat certs dubtes durant les darreres setmanes d'arribar a la gran cita amb el 4 de 10 amb folre i manilles o el 4 de 9 sense folre preparats, però han compensat el nivell de motivació amb un nou repte igual d'engrescador, completar el primer 2 de 8 sense folre del seu historial. Pendents de la decisió final, els egarencs juguen amb quatre cartes sobre la taula, els dos castells de 10 pisos, el 3 de 9 amb folre i agulla i el 2 de 8 sense folre. Si la diada els dóna la cara, arrodoniran l'actuació amb el pilar de 8 amb folre i manilles. Els Minyons van descarregar dijous el 2 de 8 sense folre sencer, un castell que només han provat un cop a plaça, per primera vegada a la xarxa del seu local. A hores d'ara aquesta estructura és la que desperta més expectatives perquè aquest any només la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca li han plantat cara i només els verds han aconseguit dibuixar-ne l'aleta.

Els acompanyaran a plaça dues colles amb un mateix objectiu, el 5 de 9 folrat. Després de descarregar-lo per primer cop a la diada de Tots Sants, els Castellers de Sants volen repetir el repte i tancar així la millor diada de la seva història amb el millor regust. Els Borinots es plantaran a Terrassa després d'un assaig colossal, que van aprofitar per començar a fer un tast del 3 de 10 amb folre i manilles. El 5 podria arribar acompanyat del cinquè 2 de 9 amb folre i manilles de la seva temporada i del segon pilar de 8.

Els Capgrossos de Mataró també han centrat totes les forces en el 5 de 9 amb folre. Aquest any s'han refet molt bé de la complicada temporada 2015, però l'últim esforç per assolir la gamma extra està esdevenint un desafiament important. Al Concurs de Castells van descarregar el 2 de 9 però van deixar al tinter el 5 de 9; per Sant Narcís, a Girona, van coronar el primer 9 de 8 de la seva història però la caiguda els va fer aparcar la torre; a Vilafranca, per Tots Sants, van carregar el 2 emmanillat però la caiguda els va fer renunciar al 5. Tot apunta que el primer gamma extra que provaran demà a Terrassa serà el 5 de 9 amb folre i que en funció del resultat podrien provar el 2 emmanillat o no.

Més continguts de