Microsites 12/07/2015

Els Castellers de Sants marxen de vacances amb la feina feta

La plaça d'Osca torna a veure dos castells de nou pisos dels ‘borinots’ que aquest cop no poden descarregar el quatre de vuit amb agulla

Efren Garcia
2 min
La plaça d'Osca veu el segon quatre de nou amb folre dels 'borinots'. PAOLA VIDAL / CASTELLERS DE SANTS

BarcelonaLa diada d'estiu dels Castellers de Sants posa fi al seu primer tram de temporada amb un bon registre de castells de nou pisos i la sensació d'haver fet tota la feina que s'havien proposat. La plaça d'Osca va viure dissabte la segona tripleta vilafranquina de l'any dels de la camisa grisa, si bé en aquesta ocasió el seu quatre de vuit amb agulla només es va poder coronar.

Una de les poques colles que enguany no s'han marcat com a repte principal superar els temps d'estrena dels seus castells ha estat la dels Castellers de Sants. Plaça a plaça, han anat igualant els seus registres i marxen de vacances amb un nombre similar de castells pel que respecta les estructures sostre de la colla. Dissabte van completar el segon quatre de nou amb folre i el tercer tres, que els va servir per igualar les xifres de la temporada passada. El seu quatre de vuit amb agulla carregat, va ser el segon de la temporada, el doble que l'any passat, tot i que l'estrena forçada de part de l'alineació del seu pilar dona una rellevància superior a aquesta fita. Si bé aquesta temporada han superat el nombre de dos de vuit folrats respecte a l'anterior, només els quedarà un castell pendent d'estrenar, el cinc de vuit, que enguany encara no han portat a plaça.

Els Capgrossos de Mataró van seguir en la seva lenta progressió per tornar a recuperar el ritme després d'un complicat inici de temporada. A Sants van tornar a descarregar el tres de vuit i van afegir-hi el quatre, fent un nou pas endavant. Van finalitzar la seva actuació amb un nou dos de set i van demostrar el gran estat de forma del seu espadat descarregant-lo per quart cop, més un de carregat, aquesta temporada.

Després de desmuntar el quatre de vuit a la Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat, els Castellers d'Esplugues van plantejar dissabte una diada de màxims. Van demostrar que els castells de la gamma alta de set no tenen cap secret per a ells però van tornar a recular amb el quatre en dues ocasions. Els cargolins van provar el carro gros a segona i a tercera ronda però tots dos cops el van haver de desmuntar. Van descarregar el cinc de set i el tres aixecat per sota; van decidir-se pel quatre de set per treure's l'espina en el tercer torn.

Castellers de Sants: 3d9f, 4d9f, 4d8a c, 7 P4

Capgrossos de Mataró: 3d8, 4d8, 2d7, P6, 4 P4

Castellers d'Esplugues: 5d7, id 4d8, 3d7xs, id 4d8, 4d7, P5

stats