Ara Castells 03/10/2019

Els Castellers de Vilafranca viatgen a terres americanes

Els Verds participaran la setmana vinent a la San Francisco Catalan Week

Guillem Andrés
1 min
4 de 8 del Castellers de Vilafranca amb l'Empire State de Nova York al fons/ AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

BarcelonaPoques setmanes abans de Tots Sants, els Castellers de Vilafranca es desplacen dilluns als Estats Units per participar entre el 8 i el 12 d'octubre en la San Francisco Catalan Week, organitzada pel Casal Català Bay Area i el Casal Català del Nord de Califòrnia. En total hi aniran més de 180 castellers, que completaran cinc actuacions. La més destacada serà la del dissabte 12 d'octubre en l'acte central.

Aquest viatge sorgeix de la voluntat dels mateixos Castellers de Vilafranca de fer un desplaçament transoceànic, fet pel qual van començar a buscar diverses opcions. Al llarg d'aquesta setmana els verds faran diverses actuacions, entre les quals tenen la intenció de fer castells de vuit. Els penedesencs han volgut fer aquest viatge en plena temporada castellera per poder arrossegar força gent.

Per tant, els vilafranquins tornen als Estats Units després de viatjar el 2012 a Nova York, on van completar castells de vuit. El darrer viatge transoceànic, però, va ser el 2015 a Xangai, on sí que van descarregar el 3d9f.

Però abans de viatjar, els Castellers de Vilafranca tenen l'actuació del Mercadal, a Reus, amb la intenció de fer-hi castells de gamma extra. Un cop hagin tornat, a més, tindran encara algunes cites destacades, amb Tots Sants com a colofó de la temporada.

stats