Els castells de la gamma alta de vuit s'obren pas amb força

Fins a sis formacions han estrenat aquest cap de setmana les construccions que es troben a l'avantsala de les estructures de nou pisos

Aquest cap de setmana sis colles castelleres han estrenat alguna construcció de la gamma alta de vuit, és a dir, les que hi ha just abans del pas als nous pisos. El cinc de vuit, el quatre amb el pilar, el set o el dos de vuit amb folre han estat en gran part els protagonistes d'un cap de setmana complicat en l'aspecte meteorològic.

A banda de l'estrena del tres de nou amb folre dels Castellers de Vilafranca, el més matiner de la seva història i el primer que porten a plaça aquesta temporada, les colles punteres del moment han aprofitat el cap de setmana per engreixar la nòmina de construccions de vuit pisos. El salt qualitatiu s'ha notat sobretot entre les colles més importants, que han decidit trepitjar l'accelerador per començar a donar forma a la temporada castellera.

Els Minyons de Terrassa van aparcar dissabte els castells de nou pisos però això no els va fer perdre el ritme. Van repetir dues construccions vitals a l'hora de fer el salt a la gamma extra, les del cinc de vuit i el dos de vuit amb folre, i van estrenar un set de vuit que els serveix per rodar un bon nombre de castellers.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls a Lleida i la Jove de Tarragona a casa, han estrenat aquest diumenge el cinc de vuit. A banda els de la camisa lila han coronat el primer quatre de vuit amb agulla, que ha acabat fent llenya abans de finalitzar.

Si bé les circumstàncies han endarrerit l'estrena del dos de vuit amb folre dels Castellers de Sabadell, la diada de Sant Ponç, que s'ha celebrat sota cobert a Sant Cugat, ha pogut veure el primer set de vuit verd de l'any. Les colles que sí que han pogut estrenar el dos folrat han estat les dels Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants, aquests últims, a més, innovant la tècnica a l'hora de tancar-ne la pinya. La diada a la plaça Bonet i Muixí també ha finalitzat abans de temps, deixant als Xiquets de Tarragona i als Castellers de Vilafranca amb només dos castells.

Els Nens del Vendrell han tornat a segellar la tripleta de castells de vuit pisos a Lleida, sumant així el segon dos de vuit amb folre del seu compte particular.