El cel amenaça el primer cap de setmana atapeït de l'any

La previsió meteorològica anuncia una jornada inestable arreu de Catalunya

Passada la Setmana Santa, l'agenda castellera s'omple per primer cop aquesta temporada. Si bé fins ara havia començat un lent degoteig de diades arreu del país, aquest cap de setmana ja es concentren una vintena d'actuacions entre dissabte i diumenge. Els ulls dels castellers, però, està posats al cel abans fins i tot que sonin les gralles perquè  la previsió meteorològica apunta que moltes d'aquestes exhibicions podrien veure's obligades a traslladar-se a cobert. S'espera un dissabte insegur amb ruixats febles, aïllats i de curta durada, però un diumenge marcat per les precipitacions a les zones de Barcelona, Girona i els Pirineus. ¿Serà la primera jornada 'indoor' de l'any?

Andorra, Lleida, Reus i Olot protagonitzaran el dissabte casteller. L'aniversari dels Castellers de Lleida reunirà els Castellers de Barcelona i els Margeners de Guissona en una de les diades més importants del dia. Reus acull els Xiquets de Vila-seca en la diada de la Farinera, i els Castellers d'Andorra, els Manyacs de Parets al Palau de Gel de Canillo. Els Xerrics d'Olot actuaran en solitari durant la Fira de la Cervesa local.

La diada de la independència a Gràcia i la de Can Bandarra a Barcelona, la festa del local dels Capgrossos de Mataró, la diada del tèxtil a Sabadell i les actuacions de començament de temporada a Altafulla, a Cambrils i al Vendrell comptaran amb el protagonisme de fins a 11 colles de les que la temporada passada van alçar castells de nou pisos. Amb la temporada avançant a bon ritme, cal esperar un nombre important de construccions de vuit pisos. L'estrena del primer castell de la gamma alta seria un bon regal per començar el mes d'abril amb forces renovades. A causa de la concentració de formacions de nivells semblants, les diades de Gràcia, de Sabadell i d'Altafulla podrien ser les que tanquessin els millors registres. A Gràcia hi actuarà la colla local acompanyada dels Minyons de Terrassa i dels Castellers de Sant Cugat. Els Castellers de Sabadell compartiran plaça amb els Moixiganguers d'Igualada, els Castellers de la Sagrada Família i els de Cerdanyola, mentre que a la diada d'inici de temporada d'Altafulla hi actuarà la colla local acompanyada de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona i els Xicots de Vilafranca.