Ara Castells 10/07/2015

Les colles barcelonines també volen castells de nou

Barcelona i Vic podrien gaudir aquest cap de setmana de les construccions de nou pisos de dues de les formacions de la Ciutat Comtal

Efren Garcia
2 min
Els 'borinots' preparats per alçar el seu castell. CASTELLERS DE SANTS

BarcelonaAmb dos calendaris ben diferents, els Castellers de Sants i els de Barcelona intentaran aprofitar aquest cap de setmana per sumar castells de nou pisos als seus registres. Els de Sants volen finalitzar el primer tram de temporada en el seu millor estat de forma i els del Clot volen recuperar-se després de l'accidentada diada del seu aniversari per encarar la segona quinzena de juliol i el tram d'agost amb garanties.

Dissabte, la plaça d'Osca a Barcelona tornarà a veure els Castellers de Sants alçant els seus màxims castells. El borinots arriben després de l'estrena del quatre de nou folrat, el quatre de vuit amb agulla i el pilar de sis. Aquest cap de setmana podrien consolidar aquestes estructures amb l'ajuda dels Castellers d'Esplugues i d'uns Capgrossos de Mataró que no passen pel seu millor moment. Els cargolins van mostrar tot el seu potencial la setmana passada a Esparreguera, on, tot i desmuntar el quatre de vuit, van descarregar el tres de set aixecat per sota, el cinc de set i el quatre amb el pilar a la Trobada de Colles del Baix Llobregat. La història dels Capgrossos s'ha de tractar a part; després del seu dur inici de temporada, ara avancen a pas lent per no tornar a ensopegar.

Diumenge serà el torn dels Castellers de Barcelona, que compartiran plaça amb la colla del moment, els Minyons de Terrassa, i amb uns Sagals d'Osona que volen celebrar la seva festa major de la millor manera possible. Els castells de nou estan assegurats a la plaça Major. Si aprofiten l'embranzida, els malves poden realitzar una actuació de nivell amb estructures molt ben consolidades; el dubte serà si s'atreviran amb alguna de gamma extra. Els Castellers de Barcelona han d'encarar la recuperació amb les forces intactes després d'una setmana de descans. Es trobaran amb uns Sagals que sovintegen el quatre de vuit però que encara no han descarregat el tres. El seu curt bagatge amb l'estructura del dos també els podria condicionar.

stats