Ara Castells 30/10/2019

15 colles aspiren a tancar l'any amb el comptador a 0 de caigudes

Guillem Andrés
1 min
3d8 dels Xics de Granollers d'aquest passat diumenge

BarcelonaEl món casteller ha anat prenent consciència cada vegada més dels perills de les caigudes i el percentatge d'aquestes ha anat decreixent en el transcurs dels anys. D'aquesta manera, la feina de les colles permet que algunes acabin l'any sense cap caiguda. Enguany encara hi ha 15 colles que no han caigut a plaça, mentre que la temporada passada a aquestes altures de la temporada n'eren 8. La baixada de nivell de moltes colles també ha comportat que moltes s'hagin mogut en castells que han dominat plenament en els últims anys. A l'hora de comptabilitzar les colles, no s'han tingut en compte les colles que fins al moment han realitzat menys de 44 castells.

De les colles que sí que han millorat registres i no han patit cap caiguda enguany es troben els Xics de Granollers, Al·lots de Llevant, Castellers del Riberal, Xiquets de Vila-seca, i Castellers de Gavà. El cas més evident segurament és el dels vallesans, que ja han recuperat enguany el 3d8 que no van poder portar l'any passat a plaça i han completat deu 2d7, la xifra més alta de les últimes quatre temporades.

Les altres colles que també tenen un 100% de fiabilitat són els Castellers de Sant Cugat, Sagals d'Osona, Xicots de Vilafranca, Castellers de la Sagrada Família, Castellers de Cerdanyola, Castellers de l'Alt Maresme, Margeners de Guissona, Castellers de Mollet, Castellers d'Esparreguera i Castellers de Sant Feliu. A algunes d'aquestes, a més, encara els queden reptes pendents enguany, com els Gausacs, que han fet bones proves a assaig de 2d8f i 5d8.

stats