L'afer dels drets televisius dels castells passa factura a la Coordinadora

Les colles castelleres decidiran el futur del seu màxim òrgan a principis de l'any 2018

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va reunir-se el passat dijous 7 de setembre per decidir el seu futur després que l'encreuament de declaracions i de comunicats de premsa entre els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa i la pròpia agrupació de colles per la falta d'acord respecte la gestió dels drets d'imatge del fet casteller desgastés els seus dirigents fins al punt que Jordi Grau, el seu president, renunciés al càrrec a finals del mes de juliol. La resta dels membres de la junta ha decidit que seguirà ocupant el seu càrrec fins al final de la temporada i que convocarà una assemblea extraordinària a principis d’any per avaluar el model de gestió que desitja el centenar de colles associades.

Després que els Castellers de Vilafranca, formació que ocupava la vice-presidència de la CCCC, i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, en possessió de la presidència, renunciessin durant el mes de juliol a causa de la negociació sobre el model de gestió dels drets d'imatge del fet casteller, el format de l'entitat va quedar clarament debilitat. Les dues parts van apuntar ja en aquell moment la necessitat de reflexionar sobre el paper d’aquesta entitat però es va decidir deixar passar el mes d'agost, un dels de major intensitat castellera de la temporada, abans de prendre cap decisió. Finalment, la junta restant ha fet pública la seva intenció de seguir al capdavant de la Coordinadora els propers mesos per una qüestió de responsabilitat, al·ludint a la dificultat de convocar una assemblea extraordinària en plena temporada castellera.

Tot i aquesta decisió, els actuals dirigents han volgut aclarir que no esgotaran el mandat pel qual van ser escollits i que els duria al càrrec fins al març de 2019. En aquest sentit, es preveu convocar una assemblea a principis de l'any 2018 per trobar una nova junta però, sobre tot, també per confrontar els diferents models i conceptes sobre la Coordinadora que han anat aflorant els darrers mesos arran del conflicte que ha tornat a enfrontar diverses colles amb la pròpia entitat.

La junta actual ha decidit deixar vacant el càrrec de president i assumir des de la vicepresidència les seves funcions de forma col·legiada fins a final d’any.

Més continguts de