La diada biennal del Mercadal amplia el seu cartell

L’actuació reusenca afegeix una colla al cartell, que habitualment comptava amb quatre colles a plaça acompanyant els locals

Si els anys parells en el món casteller tenen les mirades posades en la cita del primer cap de setmana d’octubre, el Concurs de Castells de Tarragona, tradicionalment els anys senars se celebra el mateix cap de setmana a Reus la diada del Mercadal amb les millors colles del panorama casteller.

El cartell no era fix, però sempre eren quatre colles que acompanyaven els locals, els Xiquets de Reus. Enguany, coincidint amb l’any en què la ciutat ha estat escollida Capital de la Cultura Catalana, han apostat fort i han convidat cinc colles que acompanyaran els avellanes el proper 7 d’octubre a la plaça del Mercadal de Reus. Els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Reus se citaran a la capital del Baix Camp per protagonitzar una diada assenyalada en vermell al calendari.

La darrera edició, del 2015, fa comptar amb fins a sis castells de gamma extra, xifres que només estan a l’abast de grans places del món casteller, i enguany amb l’augment de colles al cartell aquest nombre es podria veure ampliat.