La diada castellera de Les Santes puja de nivell

Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa protagonitzen un interessant duel i els Capgrossos tornen a coronar castells de nou pisos

Els castells de la gamma extra que han alçat els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa a Mataró han marcat el nivell d'una de les primeres grans actuacions de l'estiu. La diada de Les Santes ha vist quatre castells emmanillats i el primer intent de tres de nou amb folre i agulla de la temporada. Els Capgrossos de Mataró han aixecat el cap el dia de la seva festa local carregant el seu primer castell de nou pisos de l'any i estrenant el pilar de set amb folre.

El primer cara a cara de la temporada entre vilafranquins i egarencs s'ha resolt a favor dels de la camisa verda. Els Castellers de Vilafranca han igualat cada una de les rondes dels Minyons en els dos primers torns. Han descarregat el dos de nou amb folre i manilles sense grans complicacions però també sense cap marge per a la relaxació. Han dominat el quatre de nou amb folre i han fet un pas endavant intentant el primer tres de nou amb folre i agulla de la temporada. Aquesta estructura ha fet llenya amb l'entrada de la canalla petita, i els vilafranquins s'han vist obligats a tornar a situar l'actuació en punt mort després de descarregar el tres de nou amb folre. No ha estat fins a la ronda de pilars quan els verds han decantat la balança. L'espadat de vuit amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa ha fet llenya en l'inici del descens i els homes de Pere Almirall ho han aprofitat per avançar-se a descarregar el seu pilar.

Més enllà de la rivalitat entre les dues colles, els Minyons de Terrassa han tornat a demostrar que són capaços de fer castells de gamma extra després de la seva festa major. Han plantejat la diada amb dues estructures emmanillades, aparcant tant el cinc de nou amb folre com el nou de vuit. Sense preocupar-se gaire pel que passava a l'altra banda de la plaça, han descarregat el segon dos de nou amb folre i manilles de la temporada. En aquesta ocasió, la bèstia indomable s'ha fet respectar i han hagut de controlar un lleuger però constant moviment lateral. Han resolt sense complicacions les dues estructures bàsiques de nou i han guardat la resta de la pólvora per a la ronda de pilars. Tot i segellar un folre i unes manilles ferms, no han pogut descarregar el segon pilar de vuit de la temporada. L'han alçat amb gran serenor i lentitud, l'han coronat després d'una forta sotragada però no han pogut dominar-lo en el descens. Un segon cop, quan l'enxaneta sortia ha fet que es trenqués l'espadat.

L'actuació dels Capgrossos de Mataró ha simbolitzat els alts i baixos de la seva temporada. Han patit un inici complicat, en desmuntar en dues ocasions el quatre de nou amb folre, però de seguida han viscut un punt mig esperançador, en descarregar el quatre de vuit amb agulla. Després d'una nova sotragada, la que suposava caure del quatre de nou folrat després de l'aleta, han asserenat ànims assegurant un tres de vuit de tràmit i han tancat l'actuació amb un nou punt anímic, en descarregar el primer pilar de set amb folre de la temporada. Aquest cop de puny sobre la taula els ha de servir per encarar la segona part de l'any amb més confiança.


Capgrossos de Mataró: P4cam, id 4d9f, id 4d9f, 4d8a, 4d9f c, 3d8, P7f
Minyons de Terrassa: P4cam, 2d9fm, 4d9f, 3d9f, P8fm c
Castellers de Vilafranca: P4cam, 2d9fm, 4d9f, i 3d9fa, 3d9f, P8fm

Més continguts de