Microsites 09/09/2019

Una Diada Nacional de Catalunya com a punt de partida per a Joves i Vella

Prèvia de l'actuació amb motiu de l'Onze de Setembre a Valls

Guillem Andrés
2 min
3d9f de la Joves de Valls / 4d9f de la Colla Vella

BarcelonaLa plaça del Blat, a Valls, tornarà a viure aquest dimarts un duel entre les dues colles vallenques en l'actuació amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Tant la Colla Vella dels Xiquets de Valls com la Colla Joves Xiquets de Valls, però, estan en ple procés de recuperació d'efectius a causa de les caigudes de la diada de Sant Fèlix, cosa que els condicionarà el programa de castells de la jornada. L'actuació serà a les 20.30 h, i les dues colles també estaran tothora pendents del cel perquè es preveuen pluges durant tot el dia.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va tornar aquest divendres als assajos després de deu dies de descans després de l'actuació de Sant Fèlix. Aquesta circumstància, juntament amb alguna baixa destacada, els portarà a comptar amb un programa de castells de nivell un pèl inferior respecte a les últimes temporades. Amb tot, els rosats asseguren els dos castells bàsics de nou. A l'assaig d'aquesta nit també es treballaran estructures de gamma extra per si en poden incloure alguna demà. Les tres que podrien arribar a veure's són el 2d9fm, el 5d9f i el 2d8sf. El pilar, per contra, ha quedat tocat per una baixa i com a màxim demà la Vella alçarà el pilar de sis. A l'assaig al Portal Nou també centraran bona part dels esforços en el 4d9sf, en el qual han de fer alguns canvis i que es presenta com un dels objectius principals per a les pròximes setmanes. L'actuació del primer diumenge de festes de Santa Tecla d'aquest cap de setmana podria ser el primer intent de revàlida.

La Colla Joves Xiquets de Valls no ha fet cap aturada, però també té alguna baixa que li condiciona el nivell al qual pot arribar en l'actuació de demà. Amb tot, els vermells volen portar a plaça un o dos castells de nou i acompanyar-los d'un altre de la gamma alta de vuit. Igual que la Vella, la Joves també té el pilar tocat per la baixa d'una component i demà no podrà comptar amb un pilar de mèrit. Tot i això espera recuperar totes les peces aquesta mateixa setmana i no descarta intensificar les proves del Pd8fm per portar-lo diumenge a Altafulla. Els del carrer d'en Gassó també tenen força castells de gamma extra pendents aquest any, que aspiren a anar completant a plaça abans de la diada de Santa Úrsula, d'aquí a un mes i mig.

Altres actuacions amb motiu de la Diada Nacional

L'Onze de Setembre s'ha establert com una cita propícia per a la realització de diverses actuacions arreu del territori. La de més renom és la que se celebra al Pla de la Seu de Tarragona amb la participació de les quatre colles de la ciutat i en què hi ha la possibilitat de veure algun castell de nou de la Jove de Tarragona. A Barcelona també es pot veure algun castell de nou de la mà dels Minyons de Terrassa en l'actuació del Born, on també seran els Capgrossos de Mataró i la Jove de Barcelona. A la capital catalana també hi haurà l'actuació dels Castellers de Sants, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Bordegassos de Vilanova, i un bon grapat de colles faran castells durant la manifestació convocada per a l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

stats