Ara Castells 12/11/2015

El documental 'Melting pot' competirà al festival de la cadena 'Al Jazeera'

El documental sobre torres humanes participarà a l'Aljazeera International Documentary Film Festival que se celebrarà a Doha del 26 al 29 de setembre

Ara
2 min
Els Castellers de Sants i els Govindes actuant conjuntament a l'Índia. CASTELLERS DE SANTS

Barcelona'Melting pot. Castellers indis, govindes catalans' és un documental dirigit per Marta Saleta, produït pels Castellers de Sants i finançat mitjançant el micromecenatge i amb ajuts econòmics de l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que explica el viatge dels Castellers de Sants a la ciutat de Thane, a l'Índia, l’any 2013 amb motiu del festival Dahi Handi, en el qual la colla castellera va participar.

Ara, després d'haver-se pogut veure en diversos festivals internacionals d'Europa, el documental 'Melting pot' participarà per primera vegada en un certamen de fora del continent, a l'Aljazeera International Documentary Film Festival de la cadena qatarí 'Al Jazeera', que se celebrarà del 26 al 29 de setembre a Doha, Qatar.

Aquesta serà l'onzena edició del festival de documentals organitzat per la cadena qatarí, el qual enguany es convoca sota l'epígraf "Horitzons". Així doncs, d’entre un total de 920 peticions que el festival ha rebut, se n’han seleccionat 148 obres per a competir i 'Melting Pot' ha estat un dels 32 llargmetratges seleccionats dins la seva categoria.

'Melting pot' va estrenar-se el juliol de l’any passat i, fins ara, ha estat seleccionat per participar als festivals Days of Ethnographic Films, a Lubjana, Eslovènia; a l'Espiello, Festival de Cine Etnográfico de Sobrarbe, a Boltaña, Aragó, del qual en va sortir com la tercera pel·lícula millor valorada pel públic; The Heart of Slavonia, a Djakovo, Croàcia; a la V Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya, organitzada per la Generalitat de Catalunya, i al Kratovo Ethnographic Film Festival, a Kratovo, Macedònica, entre d’altres projeccions.

El documental dura 70 minuts i busca reflexionar sobre com dues cultures molt allunyades físicament l'una de l'altra -la catalana i l'Índia- poden compartir la passió d'aixecar torres humanes i com és possible el diàleg entre ambdues cultures gràcies a aquesta passió.

stats