Les estrenes en la gamma de 7 es fan lloc en un cap de setmana sense castells de 9

Repàs de les novetats més destacades del cap de setmana

Després de la intensitat del setembre i l'octubre, els caps de setmana de novembre acostumen a tenir alts i baixos. Amb moltes colles punteres de vacances, són poques les actuacions en les quals es poden veure castells de nou. Aquesta setmana, per exemple, només van ser presents en l' actuació de Tots Sants a Vilafranca. El cap de setmana, per contra, la millor actuació se l'han endut els Sagals d'Osona amb la tripleta de vuit i el pilar de sis.

Pel que fa a les estrenes, han vingut de les colles de set. La més destacada és el 7d7 dels Castellers de Cornellà en l'actuació de la seva 28a diada, un castell que han anat revalidant cada any des del 2014. Els de la camisa lila tenen en la trobada de les colles del Baix Llobregat del 18 de novembre una nova oportunitat per portar-lo a plaça i igualar els dos 7d7 descarregats de la temporada anterior.

Una altra colla que ha estrenat un castell de set aquest cap de setmana són els Xiquets de Cambrils. Els del Baix Camp van descarregar aquest dissabte, en la cinquena trobada de colles del sud, el primer 4d7 des de la seva refundació el 2013. Els de la camisa bordeus, per tant, tanquen la temporada amb un increment notable dels seus registres, amb sis castells de set completats –l'any passat en van assolir dos–, a més de l'estrena del pilar de cinc.

L'última estrena en la gamma de set l’han protagonitzat els Castellers de Santpedor amb el primer 3d7 coronat de l’any, castell que l’any passat van completar en tres ocasions. Els del Bages, per tant, tanquen temporada amb un únic castell de set descarregat.

Aquesta darrera setmana també s’han produït estrenes en colles de sis com el 2d6 de la Colla Castellera de la Gavarresa, el 5d6 de Manyacs de Parets i el 3d6a dels Castellers de l’Adroc (primer del seu historial).

Més continguts de