Els grups de grallers prenen el protagonisme a Vilanova

Els Bordegassos organitzen aquest cap de setmana una trobada que vol reivindicar el paper dels músics com a part indispensable d'aquesta tradició

El vincle entre el fet casteller i els grups de grallers que acompanyen els castells durant la seva execució és tant fort i tant antic com la pròpia tradició. És per això que els Bordegassos de Vilanova organitzen dissabte una trobada destinada a reivindicar la figura de la gralla i el timbal com una part més d'aquesta activitat. Les formacions gralleres de deu colles de castells es trobaran aquest cap de setmana en un acte en el que tot el protagonisme serà seu.

Els grallers dels Castellers de Terrassa, dels Castellers de la Sagrada Família, dels Castellers de Caldes, dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, dels Castellers del Prat, dels Castellers de Castellar, dels Castellers de Montcada i Reixac i el grup Fil d'Or, en representació dels Vailets de Gelida, han confirmat la seva assistència a la trobada dels Bordegassos de Vilanova que rebrà per nom la Grallada.

L'acte comptarà amb dues cercaviles musicals, un concert a la plaça de les Cols i un dinar de germanor. Les colles es partiran en dos grups per recórrer el centre de Vilanova. Les deu formacions de grallers es trobaran a la plaça de la Vila, escenari casteller per excel·lència, a mig recorregut i interpretaran una peça conjunta. La plaça de les Cols, punt d'inici i final dels dos recorreguts, serà l'escenari d'un concert en el que cada grup podrà mostrar dues peces en solitari.

Com succeeix tradicionalment en les diades castelleres, la jornada musical finalitzarà amb la interpretació conjunta del ‘toc de vermut’, moment en el qual els músics desfilaran cap al local dels Bordegassos de Vilanova on podran compartir un dinar de germanor.