Ara Castells 21/06/2019

La plaça del Blat posarà a prova els primers intents de gamma extra

Prèvia de la diada de Completes de festa major i de Sant Joan a Valls

Guillem Andrés
2 min
La Plaça del Blat posarà a prova els primers intents de gamma extra

BarcelonaAmb Sant Joan arriba una de les primeres actuacions marcades en vermell per a tot aficionat casteller. El primer duel entre les dues colles vallenques a la plaça del Blat marca un nou tram de temporada. Aquest any, a més, amb un ritme més pausat que en temporades anteriors. L'actuació del 24 de juny, a la una del migdia, suposarà un gran salt de qualitat respecte a les actuacions passades. La Joves de Valls es marca l'objectiu de portar les manilles a plaça, mentre que la Colla Vella té un programa més obert i pot triar entre diversos castells de gamma extra.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba amb un cert bagatge de castells de nou i gamma alta de vuit. L'única taca negra, però, és que encara no han pogut descarregar el 4d9f. Això, però, no els impedeix arribar a Sant Joan –la festa major de Valls– amb un programa de màxims en què podrien encabir quatre castells de gamma extra. Des de la colla, però, admeten que és un any en què l'últim assaig serà més decisiu. D'aquesta forma tenen en cartera el 2d9fm, el 5d9f, el 4d9fp i fins i tot el 2d8sf, que en l'assaig de dimecres van completar sencer. Els rosats, per tant, podrien recuperar el dos emmanillat, un castell que no descarreguen des del 2015 i en el qual han treballat amb més insistència aquest inici de temporada i que genera una enorme il·lusió a la colla. Alhora podrien arrodonir l'actuació amb el Pd8fm.

La Colla Joves Xiquets de Valls, en canvi, fa setmanes que tenen marcat per Sant Joan incorporar les manilles del 2d9fm i el Pd8fm. Tot i això, des de la colla també traslladen que primer de tot han d'assegurar-se un bon gruix de camises i diuen que un altre gran repte ha de ser descarregar els dos castells bàsics de nou. Aquest any han carregat el 3d9f en dues ocasions, mentre que la temporada passada el 4d9f no el van poder descarregar fins a l'últim cap de setmana d'agost. Els del carrer d'en Gassó també han fet una gran feina amb el 2d8sf, tot i que aquest castell té poques opcions per Sant Joan.

Diada de Completes de 9

La nit de la revetlla de Sant Joan és també nit de castells a Valls. L'actuació se celebra a les 23 h i després dels diversos balls del seguici de festa major, circumstància que dificulta a les colles assegurar-se un gruix de gent notable. De totes maneres, la Colla Vella diu que molt probablement portarà a plaça el 3d9f, però tot indica que encara caldrà esperar per veure el 4d9f. Per la seva banda, la Joves també es planteja el 3d9f. Si fos així seria el primer castell de nou vermell per Completes.

Les dues colles arrodonirien la seva actuació amb castells de la gamma alta de vuit. Els rosats podrien triar el 4d8p i el 5d8, i la Joves es decantaria pel 3d8p i el 2d8f. Vella i Joves tenen pensat acabar amb el Pd7f.

stats