Ara Castells 27/09/2019

Lleida com a últim escull abans de les grans cites del final de temporada

Prèvia de la diada de la festa major de Sant Miquel a Lleida

Guillem Andrés
2 min
3d9f de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Lleida 2018

BarcelonaEl mes de setembre té, en les actuacions de festa major de Santa Tecla a Tarragona i la Mercè a Barcelona, les cites més destacades del mes. Tot i això, també és un tram de preparació per encarar les últimes grans actuacions de la temporada. Aquest diumenge a la festa major de Sant Miquel a Lleida hi seran la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, que amb tota seguretat tindran una actuació de rodatge, mentre que els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Lleida comptaran amb un programa més ambiciós.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls es presenta a Lleida amb la voluntat de preparar l'actuació de la setmana vinent del Mercadal. És per això que el castell que està assegurat per part dels vallencs a la Paeria és el 3d9f, castell que volen apujar un pis a Reus. A partir d'aquí el programa no està del tot definit i no es descarta portar-hi un gamma extra, que podria ser el 2d9fm o el 5d9f, tot i que no és gens fàcil que puguin arribar-hi. Alhora, els del Portal Nou podrien tornar a portar-hi el 4d8p, amb el nou quart que ha fet els pilars des de Sant Fèlix, que també es podria estrenar en el pilar de 7 amb folre final.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha anat recuperant a poc a poc les baixes causades a l'actuació de Sant Fèlix i aquesta setmana ja esperen comptar amb totes les peces. De cara a l'actuació de Lleida, els del carrer d'en Gassó es plantegen fer com a mínim un castell de nou que acompanyaran, amb tota seguretat, amb un castell de vuit amb el pilar. Alhora també acabaran amb un pilar de mèrit, encara per decidir quin, en un dels seus valors més segurs per tornar a la gamma extra en les pròximes setmanes.

Els Capgrossos de Mataró són una de les colles que tenen un final de temporada més exigent. Lleida, a més, s'ha convertit en una de les localitats talismà per als maresmencs. És per això que en l'últim assaig d'aquest divendres treballaran per portar el primer 3d9f del segon tram de temporada aquest diumenge. Els castells que sí que estan confirmats són el 2d8f i el 5d8, un castell que ja havien de completar la setmana passada a Esplugues però que hi van haver de renunciar a plaça per una baixa d'última hora. També seguiran donant rodatge al pilar de mèrit.

Els Castellers de Lleida encara tenen l'assignatura pendent de descarregar un castell de vuit en la temporada actual. Aquest any només han pogut coronar dos 4d8, a més de fer-ne sis intents desmuntats. El carro gros i el 2d7, per tant, són els màxims objectius per a la seva festa major. Tot i també haver assajat el 3d8, quedarà per més endavant i arrodoniran l'actuació amb el 7d7.

stats