Els Minyons completen una festa major de Terrassa magistral

Quatre castells de gamma extra han servit per confirmar un estat de forma espectacular dels malves

Els Minyons de Terrassa completen la millor exhibició castellera que ha fet mai cap colla en la festa major de la ciutat. Els malves han descarregat quatre construccions de gamma extra i han confirmat així un inici de temporada espectacular que els situa al capdavant del món casteller. Molt marcats per un dur inici d'any, els Capgrossos de Mataró només han pogut descarregar un castell de vuit pisos, el tres, i l'han hagut d'acompanyar amb dues estructures de set. Els Castellers de Terrassa han descarregat els dos millors castells del seu inici de curs i han aprofitat la jornada per estrenar el tres de set aixecat per sota.

Mai cap colla havia descarregat a la festa major egarenca el cinc de nou amb folre, ni el pilar de vuit emmanillat. Mai cap colla havia sumat quatre estructures de gamma extra en una de les cites més importants del més de juliol. Avui els Minyons de Terrassa, tot i descartar l'atac al castell de deu pisos, han demostrat que tenen un potencial imponent i que estan disposats a demostrar-ho al llarg de tota la temporada.

Els Minyons han començat la seva actuació dominant el dos de nou amb folre i manilles com mai abans ho havien fet. Han realitzat un castell de manual, amb un folre sòlid, unes manilles que han sabut dosificar les forces i un tronc esplèndid. Han guardat el cinc de nou amb folre per al segon torn i en aquest cas han canviat de registre per demostrar que també ells saben descarregar un castell èpic, amb un esforç titànic. L'estructura del tres ha mantingut les mides durant tota l'execució però una de les rengles del dos s'ha desplaçat cap al centre de la construcció i ha demanat el màxim de cada un dels seus integrants. La lluita dels components del folre, l'esforç del terç i la serenor del quart han ajudat que el castell arribés a bon port. Amb dos castells de gamma extra descarregats, els egarencs han optat per alçar el nou de vuit, el segon de la temporada, que tot i tremolar lleugerament en l'estructura central no ha patit en excés. Un imponent pilar de vuit amb folre i manilles ha arrodonit una actuació que els malves recordaran durat molts anys. El pilar ha tornat a mostrar un domini espectacular del folre i les manilles i això ha permès al tronc treballar amb una serenor d'un altre món.

Conscients de la situació en què estan, els Capgrossos de Mataró han acudit a Terrassa amb el tres de vuit com a màxim repte. Tres caigudes en moments clau del primer tram de temporada han anat deixant els mataronins sense efectius i molt faltats d'ànims. Els del Maresme han rubricat un tres de vuit gairebé perfecte i un dos de set de postal. Amb cares llargues i sense perdre la concentració, els Capgrossos han començat a posar els fonaments de la seva recuperació al Raval de Montserrat. Han completat la seva actuació amb un senzill cinc de set però no han volgut estar-se d'alçar el pilar de sis.

Amb els castells de vuit aparcats fins al segon tram de temporada, els Castellers de Terrassa han plantejat una diada molt participativa. Han descarregat els dos millors castells que han completat fins ara, el set de set i el cinc de set. Totes dues construccions s'han caracteritzat per un tronc impecable però un ritme d'execució lent. En el tercer torn han estrenat el tres de set aixecat per sota, que els ha de donar impuls per als nous reptes del segon tram de temporada. Els de blau turquesa han alçat un tres aixecat per sota sòlid i consistent, que només ha tremolat lleugerament en el seu punt culminant.

Minyons de Terrassa: P4 cam, 2d9fm, 5d9f, 9d8, P8fm, P5, P5, P5, P5
Castellers de Terrassa: P4 cam, 7d7, 5d7, 3d7xs, P5
Capgrossos de Mataró: P4cam, 3d8, 2d7, 5d7, P6