El ministeri d'Hisenda desbloqueja els comptes de la Coordinadora de Colles Castelleres

La rectificació posa en evidència l'error que va incloure l'entitat en el llistat

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha fet públic a través dels seus perfils oficials a les diverses xarxes socials que el ministeri d'Hisenda ha desbloquejat avui els seus comptes, després que la seva denúncia es fes pública als mitjans de comunicació a causa de l'error a l'hora d'incloure-la al llistat d'organismes afectats. L'entitat ha aprofitat la comunicació per agrair el suport massiu rebut les últimes hores.

L'agrupació de colles castelleres va fer públic ahir que el ministeri els havia bloquejat els comptes el dia 20 de setembre sense haver rebut cap mena d'explicació. Després d'investigar-ne les possibles raons, es va fer evident que la seva inclusió al llistat d'organismes bloquejats havia estat un error, ja que el NIF de la Coordinadora s'associava al del Museu Casteller, i no pas a la Coordinadora. L'organització va emetre un comunicat en el qual va manifestar el seu “rebuig radical a la mesura d'intervenir els comptes de la Generalitat de Catalunya i dels organismes que hi estan vinculats”, i va afirmar que demanaria una rectificació.

La repercussió mediàtica del seu comunicat va despertar reaccions per part de la totalitat del món casteller, però també de colles de muixerangues valencianes, entitats culturals i particulars. Vint-i-quatre hores més tard, la mateixa Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha anunciat que els seus comptes havien estat desbloquejats en confirmar l'errada “per no procedir-ne la inclusió al llistat d'organismes afectats”.

Més continguts de