Microsites 29/04/2019

Els Minyons i la Colla Vella avancen amb pas ferm

Els rosats s’han anotat el primer 5d8 de l’any i els malves han incorporat el 7d8 i el Pd6

Guillem Andrés
2 min
5 de 8 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

BarcelonaLes últimes setmanes d’abril comencen a plasmar la realitat de les colles a les places castelleres. Aquest any són els Minyons de Terrassa i la Colla Vella dels Xiquets de Valls les que estan marcant el camí en l’inici de temporada. Alhora, després de les actuacions amb motiu de la Diada de Sant Jordi, ja es comptabilitzen onze colles que han realitzat castells de vuit.

Riudoms ha sigut l’escenari que aquest cap de setmana ha vist l’actuació més completa. Hi destaca el 5d8 de la Colla Vella, el primer de la temporada, en un dia que també van aprofitar per estrenar-se en el 2d8f per acabar d’arrodonir-ho amb el 4d8. Per la seva banda, la Jove de Tarragona ha portat els seus primers castells de vuit, tant el 3d8 com el 4d8. La plaça de l’Om que van completar el 3d8 i el 2d7 com a millors castells.

L’altra gran actuació ha estat a Vilanova, on els Minyons de Terrassa han estrenat el 7d8 i el Pd6, tots dos són els primers completats que veu el món casteller enguany. Alhora els terrassencs s’han anotat un nou 2d8f, que ja van completar per Sant Jordi, i el 3d8. A plaça també hi eren els Castellers de Barcelona, que no van poder seguir rodant els castells de vuit i van tenir el 2d7 com a millor castell. Els Bordegassos van completar els seus primers 5d7 i 7d7 de l’any, i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau no van passar dels castells de set amb agulla. El dissabte, en la Diada prèvia, la Joves de Valls va desmuntar en dues ocasions el 4d8 i es va quedar en els castells de set.

A Igualada se celebrava el 24è aniversari de la colla local, una cita que últimament els Moixiganguers es marcaven per fer un gran pas en la temporada. Aquest any, però, la colla morada s’ha mantingut en castells que ja havia completat, com el 4d8, el 5d7 i el 7d7. Els Castellers de la Vila de Gràcia també es van anotar el carro gros i els Castellers de Sant Cugat van estrenar el 2d7.

Aquest cap de setmana encara hi ha hagut tres colles més que han realitzat castells de vuit. Per una banda, dissabte els Castellers de Sants van estrenar el 4d8 a Sitges en un dia que van aparcar el 3d8. A Mollet, els Castellers de Sabadell van completar el 4d8, mentre que el 3d8 els va quedar en carregat. L'última actuació va ser la de Martorell, on els Castellers de Vilafranca van completar la clàssica de vuit, estrenant el 3d8, en un inici de temporada força més pausat que en anys anteriors.

Entre les altres estrenes del cap de setmana destaca el 4d7 i el Pd5 dels Castellers de Mediona, els primers de la història dels de l’Alt Penedès. Va ser en la diada d’inici dels Xicots de Vilafranca, que van tenir el 5d7 i 7d7 com a millors castells.

stats