Microsites 13/08/2019

Els Minyons de Xai-Xai

Més de 300 nens de Xai-Xai (Moçambic) fan un taller de castells amb els Minyons de Terrassa

Ara
2 min
Els Minyons de Xai-Xai

BarcelonaEls dies 7 i 8 d'agost dues famílies dels Minyons de Terrassa han fet parada a Xai-Xai, al sud de Moçambic, per dur a terme un taller de castells a la Fundació Khanimambo. Més de 300 nois i noies han participat en activitats com jocs de confiança, jocs d'equilibri i s'han familiaritzat amb valors del món casteller (treball en equip, autosuperació, col·laboració, diversitat, etc.), així com amb conceptes tan exòtics per a ells com són 'fer pinya', 'colla', 'pilar de quatre', 'falcons', 'pires', etc.

Al finalitzar els tallers, que s'han dividit en grups de 50, han fet una exhibició conjunta. El primer dia en format completes, i el segon, exhibició un per un. Entre castell i castell també s'ha fet una mostra de talent cultural que incloïa dansa moçambiquesa marrabenta, un grup de capoeira i cançons tradicionals que han entonat les mares de nens i nenes de la fundació.

A més a més, els integrants dels Minyons de Terrassa han fet entrega de faixes i cascs de protecció a la fundació perquè puguin donar continuïtat a aquesta activitat i no descarten tornar-hi o convidar-hi altres colles per seguir aprenent amb aquesta activitat de fusió cultural.

Els Minyons de Xai-Xai

La Fundació Khanimambo

La Fundació Khanimambo és una organització no governamental que treballa amb la finalitat de contribuir a la millora de la situació de 350 nens i nenes de Praia de Xai-Xai, a Moçambic, a través d'una ajuda integral que inclou projectes en educació, nutrició i salut. Des de l'any 2007 molts nois i noies de totes les edats han passat pel centre i molts han aconseguit arribar a una formació professional o universitària gràcies a les beques d'estudi que els garanteixen una formació continuada.

stats