El món casteller assoleix les 1.000 construccions superiors al 3d9f

Els Castellers de Vilafranca són la colla que més n’ha completat, 302 de descarregats i 82 de carregats

El cap de setmana casteller tenia el gran al·licient de l’ actuació de Santa Úrsula i la possibilitat de veure algun castell inèdit com el 3d9sf i el 2d9f, un castell només carregat pels Castellers de Vilafranca. Tot i això, també s’estava a les portes del castell número 1.000 superior al 3d9f. Finalment va ser el 2d8sf que va coronar la Colla Joves Xiquets de Valls.

D’entre totes aquestes construccions de gamma extra, el que s’ha fet en més ocasions és el 2d9fm, amb 209 de descarregats i 57 de carregats, seguit del Pd8fm, amb 117 de descarregats i de 57 carregats. En la llista, alhora, també hi apareix el 7d9f, que només s’ha completat en una ocasió, o el 2d9f, que només s’ha aconseguit carregar.

 

Entre les nou colles que han aconseguit completar aquests castells, els Castellers de Vilafranca n’han assolit gairebé el 40%. La Colla Vella dels Xiquets de Valls supera els 200 castells de gamma extra, xifra a la qual s’acosten els Minyons de Terrassa.

En les últimes temporades s’han fet 546 castells superiors al 3d9f dels 1.000 que acumula la història castellera, en la qual també cal destacar els de finals dels 90 i inicis del segle XXI. Tot i això, el 2016 ha sigut l’any que més se n’han completat, amb 104 de descarregats i 23 de coronats. Amb la consolidació de castells d’aquesta envergadura l’efectivitat també ha sigut més gran i ara la majoria de castells de gamma extra que es porten a plaça s’acaben descarregant.

Més continguts de