Ara Castells 08/06/2017

Nous locals d’assaig per continuar creixent

Els Xiquets del Serrallo i els Manyacs de Parets van estrenar ambdós locals el cap de setmana passat

Ara
1 min
Els Xiquets del Serrallo van estrenar el seu nou local el passat 4 de juny

BarcelonaEl local d'assaig és un element clau que permet a les colles castelleres seguir creixent i assajar les noves construccions amb seguretat. Elements com disposar d'un local tancat, sense haver-se de desplaçar els dies de pluja, que no sigui compartit, en què es pugui fer vida social fora de l’horari d’assaig, amb espais per facilitar la logística de l’assaig i l’organització de la colla… són claus per aconseguir estabilitat i focalitzar totes les energies dels castellers a assolir noves construccions.

El cas dels Xiquets del Serrallo és un dels més representatius. Durant gairebé tot el seu recorregut han hagut de lluitar per aconseguir un local propi. La colla del barri mariner ha hagut d’assajar a l'aire lliure, amb totes les inclemències climatològiques i les queixes veïnals que això suposava. Més tard van aconseguir un local a cobert cedit per l’Autoritat Portuària de Tarragona, que durant tres anys els ha servit de sostre per als assajos. Finalment, el 4 de juny els del Serrallo van estrenar el seu local definitiu, a l'edifici del Fitosanitari.

Els Manyacs de Parets del Vallès, que tot just van batejar-se la temporada passada, van estrenar dissabte passat La Morada, el seu nou local. La colla va adequar la nau buida i la va convertir en el seu local d’assaig, i dissabte van protagonitzar un acte d’inauguració en què hi havia representats polítics del consistori i d'altres entitats del municipi, així com les seves colles padrines. Els Manyacs, amb un pilar, van donar a conèixer el nom del seu local, La Morada, en honor del seu color de camisa.

stats