La plaça del Blat tornarà a veure el tres de deu

Tot apunta que la Vella de Valls provarà el tres de deu, mentre que la Joves apostarà per revalidar el dos de nou amb folre i manilles en una diada de la Firagost de màxims

Si al juny les dues colles vallenques van protagonitzar el millor Sant Joan de l’era moderna, tot apunta que la diada de la Firagost, demà al vespre, tornarà a ser històrica. L’hermetisme per part de les dues colles fa difícil saber del cert què hi veurem, però l’estat de les colles, les seves últimes actuacions i algunes piulades ens permeten somiar una diada amb possibilitat de fins a sis castells de gamma extra.

La Colla Vella intentarà el tres de deu

La Colla Vella dels Xiquets de Valls apostarà pel tres de deu amb folre i manilles. Els onze tresos de nou descarregats aquesta temporada i les bones proves del tres de deu a l’assaig –hi han col·locat sisens– avalen aquesta aposta. El colós s’ha convertit en l’assignatura pendent dels rosats i el castell més perseguit en les últimes temporades. Encara no l’han descarregat mai. Demà tenen l’oportunitat de fer-ho a casa, i el bon estat de forma dels rosats deixa espai per pensar que se’n podrien sortir. Les ganes hi són, i fins i tot en fan broma a Twitter Manel Urbano, cap de colla dels rosats, i Llàtzer Magrinyà, membre de l'equip tècnic de la colla.

 

El quatre de nou amb folre i pilar i el cinc de nou seran, segurament, els castells escollits per completar una excel·lent diada de Firagost. Dues construccions que ja han descarregat aquesta temporada i a les quals tenen les mides ben preses. Si tot va bé, els de Manel Urbano podrien provar el pilar de vuit, tot i que aquest any només hem vist dos pilars de set amb folre. Però ja diuen que la Vella és la Vella, i quan van de màxims, no es pot descartar res.

La Joves també busca la gamma extra

Després d’un primer tram de temporada amb molt bons registres, la Colla Joves Xiquets de Valls tornarà a provar el dos de nou amb folre i manilles. Els vermells comencen a dominar aquesta estructura que ja van descarregar el 24 de juny a la plaça del Blat segellant el millor Sant Joan de la colla. Quinze dies més tard el van carregar fora de casa, a Terrassa. Ara el volen tornar a aconseguir a la Firagost i començar així un estiu casteller de grans reptes. Tot fa pensar que acompanyaran el dos emmanillat amb els dos castells bàsics de nou, el tres i el quatre, però aquest mes de juliol han començat a portar a plaça el cinc de vuit, i fer-lo de nou pisos podria ser la sorpresa d’aquest Firagost.

Els vermells també treballen el quatre de nou sense folre i el tres de deu, però sembla que no arribarien a temps per demà. El quatre podrien avançar-lo a la Bisbal i el castell de deu pisos el provarien per Sant Fèlix.

És la diada de la Firagost més ambiciosa que s’ha vist mai, i amb castells d’aquesta dificultat no se sap mai què pot passar, però si surt bé, serà una diada que passarà a la història. La resposta, demà dimecres a les 20.15 h a la plaça del Blat de Valls.