Ara Castells 13/09/2015

La festa major del Poblenou esdevé una de les prèvies de la Mercè

Els Castellers de Barcelona i els Castellers de la Vila de Gràcia es troben a una setmana de la festa major barcelonina

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Barcelona completen el quatre de vuit amb agulla / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl Parc Central del Poblenou s'ha quedat sense castells de nou pisos en la diada castellera de la seva festa major. Les construccions de la gamma alta de vuit dels Castellers de Barcelona i dels de la Vila de Gràcia han estat les més destacades de la jornada. Totes dues formacions han volgut provar el tres de nou folrat però l'han hagut de desmuntar abans de l'aleta. Els han acompanyat els Castellers d'Esplugues, que han dominat tant el cinc de set com el tres aixecat per sota.

L'espai pavimentat del parc s'ha quedat petit per encabir-hi una diada de primer nivell. Les tres colles, els veïns del barri i un nombre anormalment reduït de turistes han omplert de gom a gom l'únic espai obert i pavimentat on les formacions han alçat els seus castells.

Els Castellers de Barcelona han apostat pel cinc de vuit per començar la seva actuació. Si bé els de la camisa vermella dominen a gust aquesta estructura, avui el castell ha tremolat i s'ha mostrat incòmode a la part alta. Han dominat a la perfecció un quatre de vuit amb agulla de factura impecable i han deixat per al tercer torn l'atac al castell de nou pisos. El seu tres de nou folrat ha tremolat des de l'inici i amb l'entrada del pis de dosos han decidit desmuntar-lo. Han optat per abaixar el llistó en la repetició, han descarregat sense complicacions el tres de vuit i han arrodonit l'actuació apuntant-se un imponent pilar de sis.

Amb un programa molt semblant, els Castellers de la Vila de Gràcia han bastit els seus castells de la gamma alta de vuit en l'inici i han reservat el tres de nou amb folre per a la tercera ronda. Han descarregat el dos de vuit folrat i el cinc de vuit amb gran veterania i molta serenor. Han encarat el tres de nou amb folre a la primera i l'han controlat bé durant l'ascens. Amb l'entrada del pis de dosos, els petits tremolors s'han accentuat i quan l'acotxador s'anava a col·locar ja ha mostrat un punt extra de fragilitat. Han decidit no tensar més la corda i desmuntar l'estructura. Han descarregat el tres de vuit i han plantejat l'espadat de sis, si bé la cerca de la màxima delicadesa l'ha alentit en extrem i ha acabat defallint en els primers compassos de la descarregada.

Amb la seva festa major a tocar, els Castellers d'Esplugues han plantejat al Poblenou una diada molt atractiva. Han descarregat sense complicacions el cinc de set i han fet les delícies dels pocs turistes que s'hi aplegaven en completar el tres de set aixecat per sota. En el tercer torn han decidit plantejar un quatre de set destinat a rodar posicions del quatre de vuit que tornen a proposar com a objectiu per al cap de setmana que ve. El quatre cargolí s'ha descarregat sense complicacions i ha donat peu a un apamat pilar de cinc de comiat.

Les colles han allargat l'esdeveniment assajant a plaça

No satisfetes amb els castells realitzats, les tres colles han pactat un quart temps destinat a fer proves de futur. Els Castellers de Barcelona han temptejat el terreny cap al cinc de nou amb folre. Han col·locat el pis de quints i en veure que el folre no mantenia la solidesa indicada han manat desmuntar. En aquell moment l'estructura s'ha ensorrat per la part del tres. Els Castellers de la Vila de Gràcia han optat per assajar el quatre de nou amb folre. Han situat el pis de quarts i han desmuntat quan els quints es disposaven a ocupar les seves posicions. Els Castellers d'Esplugues han provat el nou de set aprofitant la bona col·laboració entre colles.

Castellers de Barcelona: 5d8, 4d8a, id 3d9f, 3d8, P6

Castellers de la Vila de Gràcia: 2d8f, 5d8, id 3d9f, 3d8, P6 c

Castellers d'Esplugues: 5d7, 3d7xs, 4d7, P5

stats