Ara Castells 26/06/2019

Porta oberta a la gamma extra

Després del 2d9fm de la Vella, la gamma extra es podria anar ampliant en les pròximes setmanes

Guillem Andrés
2 min
2d9fm de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

Barcelona24 de juny, plaça del Blat. Passaven pocs minuts de dos quarts de dues del migdia i la Colla Vella dels Xiquets de Valls feia l'aleta al 2d9fm. El dos emmanillat dels rosats, per tant, es convertia en el primer castell de gamma extra de la temporada i demostrava novament el potencial de la colla vallenca.

L'actuació de Sant Joan compta, al llarg de la seva història, amb set castells de gamma extra descarregats, als quals s'ha de sumar el 9d8 de l'any passat de la Colla Vella en la sortida de Completes. En aquesta data els del Portal Nou han completat tant el 2d9fm, el 5d9f i el 4d9fa, mentre que la Joves de Valls va poder descarregar el 2d9fm el 2016.

L'estrena de la gamma extra d'enguany, però, arriba una mica més tard que en les temporades anteriors. L'embranzida amb la qual començaven les colles havia propiciat que s'avancessin els objectius. D'aquesta manera, des del 2015, en cada temporada ja s'havien assolit castells superiors al 3d9f abans de Sant Joan. Aquell any els Minyons de Terrassa es van anotar el 9d8, mentre que els dos anys vinents els Castellers de Vilafranca ja havien descarregat el 2d9fm, al qual el 2017 van sumar el 3d9fa. La temporada passada la Colla Vella va estrenar el 5d9f a la Selva del Camp en el primer cap de setmana de juny.

L'actuació de Sant Joan a Valls, per tant, obre la porta a la gamma extra que en les pròximes setmanes es podria anar ampliant. L'actuació més pròxima, en què molt probablement es veuran castells superiors al 3d9f, serà aquest diumenge a Terrassa amb motiu de la festa major. Els Minyons de Terrassa ja compten amb força rodatge de castells de nou i estan a punt per treure a plaça el 2d9fm i el Pd8fm. A més, els últims assajos també podrien acabar de validar el 5d9f.

stats