El 7 de 7 pren protagonisme

Força colles l'estan portant a plaça per rodar castellers a falta de poder fer castells superiors

En una temporada de canvis i de rodatge de nous castellers, les colles aprofiten les proves als assaigs i els castells a plaça per donar les màximes oportunitats a castellers amb menys experiència. Un fet representatiu és l'augment d'una construcció com el 7 de 7, que involucra molts castellers i necessita força gent en diverses posicions. Però aquest no és l'únic motiu, perquè la dificultat que estan tenint moltes colles per establir-se en els castells de vuit els està portant a haver de complementar les actuacions amb castells de set.

Aquest any ja portem cinquanta-nou 7d7 descarregats, catorze més que l'any passat en les mateixes dates. Força d'aquests castells els estan fent colles que passen per un moment de recessió. Les dues formacions que en porten més són els Castellers de Sabadell (9 de descarregats) i els Moixiganguers d'Igualada (7 de descarregats). Els Saballuts ja són uns habituals en el 7d7 a inici de temporada, mentre els de l'Anoia no estan tenint la regularitat dels castells de la tripleta de vuit i utilitzen el 7d7 com a castell complementari. Les últimes setmanes els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró també l'han dut a plaça diverses vegades, mentre que l'any passat feien castells de nou.

L'altra cara d'aquesta situació la protagonitzen els Xiquets de Reus. La colla del Baix Camp passa per un moment dolç i s'ha consolidat a partir del 2d7 en amunt, domina els bàsics de vuit, ja porta tres 2d8f i ha descarregat el 3d9f més matiner de la seva història. Aquest fet ha comportat que de moment no portin cap 7d7 fet aquesta temporada, a diferència dels dos que portaven l'any passat, ja que han pogut abordar reptes superiors.

L'actuació de festa major de Sant Cugat, per tant, va ser la màxima representació de la situació actual d'algunes colles. Les quatre colles (Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Moixiganguers d'Igualada i Castellers de Sant Cugat) van tancar la seva actuació amb el 7d7. Enguany totes quatre han hagut fer canvis en les estructures que els han dut a fer algun pas enrere respecte a la temporada anterior. D'aquesta manera, el 7d7 s'aprofita per donar experiència a nous castellers, però a totes les colles els agradaria poder prescindir d'aquest castell per encarar-ne de més ambiciosos.