Les principals novetats del cap de setmana

Repàs dels resultats més destacats del 2 i 3 de juny

El mes de juny ha arrencat aquest cap de setmana de manera espectacular entre les colles capdavanteres. La gran estrena ha sigut el cinc de nou amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, però també hi ha hagut novetats en castells de nou i la gamma alta de vuit. A continuació repassem els resultats més destacats del cap de setmana:

Colla Vella dels Xiquets de Valls

No hi ha cap dubte que els vallencs han esdevingut la colla de la setmana  estrenant de manera sorprenent la supercatedral, la més matinera de la història. A més també van sumar el primer pilar de set amb folre del curs acompanyat d'un altre quatre de nou amb folre i el quatre de vuit amb el pilar. D'aquesta manera els rosats confirmen el bon estat de forma amb què han començat la temporada, en la qual ja acumulen sis castells de nou.

Capgrossos de Mataró

L'altra estrena de castell de nou ha sigut la dels Capgrossos de Mataró amb motiu del seu aniversari. Els de la camisa blau marí van realitzar el tres de nou amb folre i també van completar el primer cinc de vuit de l'any i un altre dos de vuit amb folre. Els mataronins, per tant, fan un gran pas endavant en una temporada que ha de confirmar el gran nivell de l'any anterior.

Colla Joves Xiquets de Valls

Els diables vermells han aconseguit aquest cap de setmana treure's l'espina del tres de vuit amb el pilar que els va quedar sols carregant-lo fa dues setmanes. En dos dies els vallencs l'han descarregat dues vegades i a més han tret el màxim suc de l'espadat amb el primer pilar de set amb folre de l'any. El cap de colla dels del carrer d'en Gassó, Francesc Ramón, ja va avisar fa dos mesos que havien de fer "un molt bon maig per fer un juny excel·lent". De moment, per tant, la Joves està complint les previsions aquest començament de temporada.

Castellers de Sants

Els Borinots encaren l'últim mes del seu primer tram amb les ganes d'anar realitzant diverses estrenes de manera consecutiva per arribar al pla de la Seu amb plena forma. Aquesta setmana han realitzat el primer cinc de vuit de l'any, que ja va estar a punt d'arribar la setmana passada. Mentre que l'any passat els santsencs van haver de realitzar diversos canvis en les alineacions, aquest any han aconseguit mantenir una gran part de les peces importants que els ha permès avançar els castells de vuit respecte a la temporada anterior. Aquest dissabte els de la camisa grisa podrien fer un pas endavant en forma de tres de nou amb folre.

Les estrenes dels castells de set

En la gamma de set no hi ha hagut tantes novetats com en setmanes anteriors. Tot i això, el cap de setmana ens ha deixat el primer dos de set dels Bordegassos de Vilanova i dels Castellers de Terrassa. Els Castellers de Cornellà han aconseguit carregar el tres de set per sota, un castell al qual no feien l'aleta des del 2016. A més, els  Matossers de Molins de Rei han realitzat el primer castell de set de l'any en forma de tres de set.