El quart tres de deu

L'altra gran cita del cap de setmana tindrà lloc a Barcelona de la mà dels Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls

Diumenge tindrà lloc a la plaça de Sant Jaume a Barcelona l'altra gran cita castellera del cap de setmana, els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls alçaran castells a la Ciutat Comtal amb motiu de la Diada de Colles Convidades de la festa major de La Mercè.

Per primer any des del 2003 el cartell d'aquesta diada s'ha vist modificat pel canvi de dates i enguany la novetat és la visita de la Colla Joves Xiquets de Valls, que torna a la Diada de Colles Convidades després d'haver-hi participat per últim cop l'any 2002 i que acompanyarà els Minyons i els Castellers de Barcelona, colles veteranes en aquesta cita.

La colla vallenca, que vol estar a l'altura de la importància d'aquesta plaça en els darrers anys, té els objectius clars i atacarà altre cop la torre de nou amb folre i manilles. La Joves va aconseguir coronar la torre emmanillada a l'actuació del passat Sant Fèlix, però no la descarrega des de la Diada del Mercadal a Reus de l'any 2001. Els vallencs acompanyaran el gamma extra amb el tres i el quatre de nou amb folre i completaran la seva millor actuació a les festes barcelonines.

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, fa dies que anuncien a les xarxes socials els seus objectius de cara a la Mercè. Els egarencs volen "fer una Mercè de somni" i es proposen portar a la Ciutat Comtal el mateix cartell que van dur a Sant Fèlix i que van completar amb un èxit rotund, tot i l'espineta del pilar de vuit que va quedar en carregat.

Així, tot i que falta encara l'assaig especial d'avui al vespre, els malves volen intentar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona el cinc de nou amb folre, que no han aconseguit mai descarregar en aquesta diada, la torre de nou emmanillada i el tres de deu amb folre i manilles, que van intentar per primera i única vegada en aquesta plaça l'any 2001, tot i que no va arribar a bon port. Així, els Minyons completarien la millor actuació de la història de la Diada de Colles Convidades de La Mercè. 

Finalment, els Castellers de Barcelona intentaran el tres i el quatre de nou amb folre, però encara no han decidit quin serà el tercer castell que els acompanyi, si el cinc de vuit, amb el qual completarien la tripleta màgica, o el quatre de vuit amb agulla, que els faria decantar per la tripleta vilafranquina. Els de la camisa vermella ja van apostar per aquesta última combinació l'any passat, en la que va ser la millor Diada de Colles Convidades del seu palmarès, tot i que el tres de nou amb folre, el quatre de vuit amb agulla i el pilar de sis només els van aconseguir coronar en aquella ocasió.

Fins ara, però, la millor actuació d'una colla barcelonina durant les festes de la Mercè l'han signat els Castellers de la Vila de Gràcia descarregant el quatre de nou amb folre, el tres de nou amb folre, el tres de vuit amb agulla i el pilar de set amb folre a la Diada de colles locals, i que van batejar com "la tripleta gracienca".