Els rècords de Tots Sants

Els Castellers de Vilafranca, els Castellers de Sants, els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Tarragona baten rècords històrics a Tots Sants

La diada de Tots Sants, celebrada aquest diumenge a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, serà recordada com la millor actuació de la història del fet casteller en l'era moderna, però també com la diada en què les quatre colles participants van batre els seus respectius rècords històrics en una diada de grans reptes. 

– Els Castellers de Vilafranca van ser els encarregats de signar, a més de la millor actuació del seu historial, la millor actuació de la història de l'era moderna dels castells completant el tres de nou amb folre i agulla, el seu primer tres de deu amb folre i manilles descarregat de l'any, el dos de vuit sense folre –el primer descarregat de tota la temporada– i el pilar de vuit amb folre i manilles. Els Verds es tornaven a imposar així al capdavant de les colles castelleres i tornaven a encapçalar les cinc millors actuacions de la història de l'era moderna del fet casteller. 

– Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, van completar la millor diada a Tots Sants de la seva història tot i sortir de plaça amb només dos castells descarregats, el tres de nou amb folre i l'anhelat dos de nou emmanillat, i amb el pilar de set amb folre carregat.

– El dos de nou amb folre i manilles va ser el primer gamma extra descarregat dels Xiquets de Tarragona i dels Castellers de Sants a la plaça de la Vila de Vilafranca. Els Xiquets de Tarragona aconseguien així descarregar la torre emmanillada per segona vegada a la seva història i primera vegada enguany i els Castellers de Sants revalidaven el seu domini sobre l'estructura després d'haver-la estrenat aquesta temporada a la diada de la colla el 18 d'octubre. 

– Els Capgrossos de Mataró van dur a terme una doble fita en aquesta actuació, fent palesa la seva recuperació en el tram final de la temporada. Els mataronins van recuperar el cinc de vuit, que no provaven des de l'octubre del 2013, van coronar el primer pilar de vuit emmanillat de la seva història, i van posar així la cirereta a la primera tripleta màgica que la colla completa des de fa dos anys. 

– Finalment, els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró van signar la seva millor actuació de l'any, a l'espera encara de dues diades més en les properes setmanes per tancar la temporada de les dues colles.  

 

Més continguts de