La temporada castellera segueix sumant estrenes de vuit

Repàs dels resultats més destacats del 20 i 21 de maig

El penúltim cap de setmana de maig s'ha caracteritzat, especialment, per les nombroses estrenes en castells de vuit pisos. En total hi ha hagut vuit colles que han realitzat una nova construcció de vuit aquesta temporada. A continuació en detallem les més destacades, a més d'altres resultats rellevants:

Les primeres tripletes de l'any

Després de les estrenes del tres de nou amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i dels Castellers de Vilafranca de fa unes setmanes, aquest cap de setmana les dues colles han sumat el quatre de nou amb folre. Els rosats el van completar en l'actuació de Sant Isidre a Valls i els verds a les Fires de Maig de Vilafranca on, a més, també han executat el primer cinc de vuit de l'any, un castell que no portaven a plaça des del 10 de juny del 2016.

La gamma mitjana de vuit es deixa veure a Gràcia

El XXI aniversari dels graciencs ha sigut l'escenari d'estrenes en la gamma mitjana de vuit dels Castellers de la Vila de Gràcia i dels Capgrossos de Mataró. Els barcelonins han completat el primer 7d8 del curs mentre que els mataronins s'han decantat pel 2d8f.

El 4d8 més matiner dels Tirallongues

El 2018 dels Tirallongues de Manresa està confirmant el bon estat de forma en què van acabar el curs anterior, un any en què van descarregar els seus primers tres i quatres de vuit del seu historial. L'any passat van arribar a partir de l'agost, i aquest curs ja han pogut fer el primer quatre de vuit de la temporada a finals de maig. Un carro gros que, a més, els converteix oficialment en colla de vuit. Així mateix, aquest diumenge han estrenat el cinc de set i han sumat el tercer dos de set de l'any, els mateixos que van realitzar en tot el 2017.

La millor actuació dels 'gatos' de Madrid

La Colla Castellera de Madrid, fundada el 2017, ha realitzat aquest diumenge a Altafulla la millor actuació de la seva història amb el 3d6, el 3d6a i el 2d6. D'aquesta manera els de la camisa vermella han superat la seva millor actuació que van realitzar aquest novembre passat a Granollers.

Altres estrenes destacades

A més del quatre de nou amb folre de la Colla Vella, la Diada de Sant Isidre també ha comptat amb el primer castell de vuit dels Xiquets de Reus, el 3d8, i el primer quatre de vuit dels Xiquets de Tarragona; castell que també han completat per primer cop aquest curs els Xicots de Vilafranca a les Fires de Maig, juntament amb l'estrena de la torre de set. L'última novetat en un castell de vuit pisos la van fer la Joves de Valls amb el 3d8p, tot i que va quedar en carregat.

També hi ha hagut altres estrenes en castells de set com el 4d7a i el 3d7a dels Castellers d'Esplugues, el 3d7a dels Castellers de Berga, el 4d7a dels Castellers de Cornellà i el 4d7 dels  Esperxats de l'Estany.