Microsites 17/05/2015

La temporada s'avança més que mai

Aquest cap de setmana gairebé deu colles castelleres han anticipat els seus registres amb èxits històrics

Efren Garcia
3 min
Els Castellers del Poble Sec descarreguen el seu 4d8 més matiner / CASTELLERS DEL POBLE SEC

BarcelonaAny rere any, l'inici de la temporada castellera s'avança i les colles arriben abans al seu millor estat de forma. En la darrera dècada els registres han millorat amb escreix i els titulars de “millor diada de la història” o “millor temporada de la història” s'han repetit de manera inesgotable en un creixement sense precedents. Els èxits tornen a repetir-se aquesta temporada i si ens aturem a avaluar alguns dels resultats d'aquest cap de setmana ens serà fàcil endevinar la tendència del 2015:

-La tripleta vilafranquina dels Castellers de Vilafranca a la diada de Fires de Maig ha esdevingut la més matinera de la seva història. La colla mai havia provat dos castells de nou pisos tant d'hora. De fet, el quatre de nou amb folre d'avui ha estat el més primerenc del seu historial, l'havien coronat el 18 de maig l'any 2008, i descarregat el 31 de maig l'any 2002.

-Els Castellers de Barcelona han descarregat avui el seu tres de nou amb folre més matiner. L'any passat el van completar el 8 de juny. Han avançat un dia l'estrena del dos de vuit amb folre, que l'any passat va arribar el dia 18. Ahir, a més, van descarregar el primer dotze de set del seu historial, el segon de l'era moderna dels castells, i van completar el nou de set més matiner, fins ara mai l'havien descarregat abans del 26 d'octubre, ho van fer el 2013, i mai l'havien portat a plaça abans del mes de setembre.

-Per un sol dia de diferència, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descarregat aquest cap de setmana a Sant Boi el cinc de vuit més primerenc de la seva història. L'any passat el van completar el mateix cap de setmana a la diada de l'aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia però, en aquella ocasió, va arribar el dia 18 de maig i no el 17.

-Els Castellers de la Vila de Gràcia han descarregat avui l'únic cinc de vuit que han portat a plaça abans del mes de juny. La catedral més matinera de la colla de la camisa blava va arribar el 21 de juny de 2014, si bé l'havien carregat una setmana abans, el dia 15.

-Els Xicots de Vilafranca s'han apuntat la clàssica de castells de vuit més matinera del seu historial. Fins aquest any no havien descarregat mai el tres de vuit abans del 26 de maig. L'any passat, el 2014, van assolir la clàssica el 27 de juliol, si bé ho van fer amb el tres de vuit carregat. El 2013, la suma del tres i el quatre de vuit amb el dos de set no arribaria fins al dia 28 de juliol a Salt.

-La diada de l'Aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia ha vist avui el tres de vuit més matiner de la història dels Moixiganguers d'Igualada. La formació de l'Anoia va estrenar aquest castell el 2014 i no va ser fins al dia 4 d'octubre, en la seva participació al Concurs de Castells de Tarragona. Així doncs, la d'avui també ha estat la primera clàssica de castells de vuit de la colla.

-Els Castellers del Poble Sec han descarregat a la diada de Can Bandarra el quatre de vuit més matiner de la colla. L'any passat el van completar en la diada del seu aniversari, el 20 juliol i el 2013 no va arribar fins al mes de novembre.

-La diada de Can Bandarra ha sumat rècords per partida doble ja que el carro gros, el quatre de vuit, dels Castellers d'Esplugues, també ha estat el més primerenc de la formació de la camisa blava. L'any passat els Cargolins el van assolir 21 de setembre, el 2013 va ser el 22 i el 2012 el 23 del mateix mes.

-La diada castellera de la festa major de Badalona ha vist el set de set més matiner de la colla Micaco. Els Castellers de Badalona no havien completat mai aquest castell en el primer tram de la temporada. El més matiner el van haver de desmuntar l'any passat, 2014, a la diada de l'11 de setembre i el van descarregar el 16 de novembre a Sant Cugat.

stats