La tripleta màgica barcelonina es fa pregar

Els Castellers de Barcelona s'hi queden a les portes en fer llenya del 3 de 9 amb folre

Els Castellers de Barcelona es queden a les portes d'arrodonir la seva primera tripleta màgica de l'any en una actuació que ha servit per fer un nou pas endavant. La colla degana de la Ciutat Comtal ha estrenat el 4 de 9 amb folre però, aquest cop, no ha pogut amb el 3, que s'ha resistit en dues ocasions. Els Castellers de Sabadell han descarregat el seu 2 de 8 folrat per primer cop enguany i s'han apuntat la seva millor actuació de la temporada, mentre que els Xiquets de Tarragona han completat el primer 4 de 8 amb el pilar en la seva estrena a la plaça de Sant Jaume.

La diada del 48è aniversari de la colla degana de la ciutat de Barcelona ha començat amb molta força. Els de la camisa vermella han optat pel 5 de 8, castell que ja van completar a la vigília, per encetar l'actuació. La segona catedral del cap de setmana s'ha alçat amb bones mides però l'entrada de la canalla els ha fet despertar tots els sentits. Han deixat per a la ronda central l'estrena del 4 de 9 folrat. Si bé l'estructura s'ha anat deformant mentre prenia forma, els barcelonins no han deixat de creure-hi en cap moment i això els ha servit per dur-la a bon port. A les portes de la primera tripleta màgica de l'any, els nervis s'han fet notar. El 3 de 9 amb folre ha començat tremolós i, quan ha tocat treballar, la pressió s'ha emportat una de les rengles i l'ha fet cedir amb sisens col·locats. Han tornat a provar-ho i, tot i que el castell semblava més serè, l'han preferit desmuntar per acabar l'actuació descarregant el 3 de 8.

Els Castellers de Sabadell han sabut aprofitar la cita per seguir consolidant la gamma alta de 8. Els del Vallès s'han posat en marxa dominant un 7 de 8 que s'ha mostrat especialment dòcil a partir dels moments culminants. El seu moment important ha arribat en el segon torn, quan han fet sonar gralles del 2 de 8 amb folre. Els Saballuts ja havien coronat aquesta estructura al més de maig a Sant Cugat però no l'havien tornat a dur a plaça des de llavors. El 2 no ha trigat a tremolar de forma notable, si bé el pes ha baixat sempre vertical. Després de l'aleta, la plaça ha vibrat amb una descarregada que ha necessitat un punt d'èpica. Han segellat la seva millor actuació de l'any apuntant-se el 3 de 8.

El millor castell dels Xiquets de Tarragona ha arribat en primera ronda. La formació tarragonina ha decidit provar el seu primer 4 de 8 amb el pilar de l'any com a construcció de sortida. L'estructura exterior s'ha alçat nerviosa però l'han sabut dominar tot alliberant un ferm espadat de 6 que ha despertat força aplaudiments entre els turistes que s'hi acostaven encuriosits. Han reservat les altres dues rondes per demostrar que estan a punt per fer un pas endavant, i han completat amb força comoditat els dos castells bàsics de 8, el 3 i el 4, amb troncs prou alleugerits de per col·locar-los dalt d'un folre.

Castellers de Barcelona: 5d8, 4d9f, i 3d9f, id 3d9f, 3d8, P5
Castellers de Sabadell: 7d8, 2d8f, 3d8, V5
Xiquets de Tarragona: 4d8a, 3d8, 4d8, P6, 3 P4