Ara Castells 12/07/2015

Els verds enceten la ruta del Baix Gaià amb el dos emmanillat

Altafulla no veia el dos de nou amb folre i manilles des del 1999 quan els Castellers de Vilafranca van descarregar l'únic que s'havia fet al municipi

Efren Garcia
3 min
Feia setze anys que no es descarregava el dos de nou amb folre i manilles a Altafulla. CASTELLERS DE VILAFRANCA

BarcelonaLa plaça del Pou d'Altafulla ha tornat a gaudir avui del dos de nou emmanillat dels Castellers de Vilafranca setze anys després del primer, i únic, que s'havia alçat en aquest municipi. La diada castellera de les Cultures ha vist com les tres formacions convidades alçaven els seus castells de nou pisos i la colla local feia un pas de gegant en estrenar el quatre de set.

L'actuació dels Castellers de Vilafranca ha estat la més destacada i ha començat amb un impecable tres de nou amb folre alleugerit i de molta agilitat. El tres verd ha esdevingut el castell bàsic de nou número 450 de la colla. El plat fort, però, ha arribat en el segon torn; els Castellers de Vilafranca no han volgut deixar passar la primera oportunitat del cap de setmana per completar una estructura de gamma extra. Han alçat el seu dos de nou amb folre i manilles sense dificultats tot i certa desigualtat d'alçades entre les dues rengles. El segon emmanillat dels vilafranquins servia perquè la plaça del Pou tornés a veure aquesta estructura setze anys després. El quatre de nou amb folre ha arrodonit l'imponent triada dels verds, que han finalitzat la seva actuació completant el tercer pilar de set amb folre de la temporada.

Els Xiquets de Tarragona no han volgut quedar-se enrere aquest cap de setmana i han plantejat l'estrena del quatre de nou amb folre per buscar la seva primer tripleta màgica. Han iniciat la seva exhibició descarregant un tres de nou amb folre, el segon de la temporada, que ha mantingut una gran verticalitat als pisos inferiors. Tot i un lleuger tremolor, el castell dels matalassers no ha arribat a patir en excés. L'estrena del quatre de nou folrat no ha estat, però, tant afortunada. El castell s'ha coronat amb prou comoditat però quan els dosos començaven a abandonar les seves posicions, s'ha trencat per la part baixa. La llenya no els ha condicionat ja que han pogut completar amb comoditat el cinc de vuit i un treballat pilar de sis.

Gairebé sense temps per desfer les maletes, els castellers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls s'ha plantat a Altafulla amb ganes de mantenir el nivell assolit abans del seu viatge a la Xina. Han iniciat la seva actuació amb un tres de nou amb folre que ha començat a remoure a l'encaix entre el folre i el tronc amb l'entrada de la canalla. En el segon torn, han optat pel quatre de nou. Tot i el moviment habitual d'aquesta estructura, els vallencs l'han pogut dur a bon port i sumar-ne el primer descarregat d'aquesta temporada. Han finalitzat la seva actuació completant el quatre de vuit amb el pilar, una de les estructures que podria esdevenir gamma extra aquest estiu i han tornat a fer gala d'un gran espadat tot descarregant el pilar de set amb folre.

Els Castellers d'Altafulla, que han estat els primers en l'ordre d'actuació, han iniciat la seva diada apostant fort. La formació local ha plantejat el quatre de set com a estructura inicial, castell que encara no havien provat a plaça enguany. La seva consecució, sense grans dificultats ha donat forces als camises liles, que han intentat el tres en el segon torn. El segon castell de set pisos ha necessitat un major esforç però també s'ha pogut completar amb èxit. El tremolor de l'estructura ha fet perillar la seva estabilitat però ha servit perquè la plaça reconegués el gran esforç de la colla local. Han optat pel quatre de sis amb agulla per arrodonir la seva actuació.

Castellers d'Altafulla: 4d7, 3d7, 4d6a, 2 P4

Castellers de Vilafranca: 3d9f, 2d9fm, 4d9f, P7f, 4 P4

Xiquets de Tarragona: 3d9f, 4d9f c, 5d8, P6, 4 P4

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9f, 4d8a, P7f

stats