Ara Castells 21/04/2018

Els Xiquets es mostren crítics amb l'Ajuntament de Tarragona

La colla apunta al consistori com a principal responsable i reclama un local renovat

Efren Garcia
2 min
Els Xiquets van traslladar divendres el seu assaig al recinte firal de Tarragona

BarcelonaDesprés que dijous els Xiquets de Tarragona haguessin d'ajornar l'escola de castells i l'assaig de pilars quan van ser desallotjats del seu local per risc d'esfondrament de l'edifici i que divendres haguessin de traslladar la seva activitat al recinte firal de la ciutat, la colla ha fet públic el seu malestar amb l'Ajuntament en una nota de premsa publicada a les xarxes socials. Els matalassers consideren que la falta de diligència i de planificació del consistori ha sigut la causa principal d'aquesta situació i reclamen que, a banda d'arreglar els problemes estructurals del seu local, s'adapti l'espai a les necessitats d'una colla de les seves proporcions.

La colla ha volgut aclarir que fa anys que el seu local, de titularitat municipal, mostrava signes de deteriorament que havien despertat la preocupació i els primers contactes amb el consistori, però que aquests no es van intensificar fins al 2016, quan l'aparició de noves esquerdes els va obligar a tancar una de les sales. Abans que dijous es prengués la decisió de clausurar tot el local ja s'havia hagut de tancar una planta i mitja de l'edifici des d'inicis d'any. Recentment l'Ajuntament havia adquirit el compromís de dur a terme una anàlisi estructural complerta.

Els Xiquets han anunciat que l'Ajuntament els ha comunicat que l'edifici del carrer Santa Anna haurà d'estar tancat uns quants mesos mentre es determina l'abast de les afectacions i es duen a terme les intervencions necessàries. La formació es mostra crítica per la falta de diligència i planificació del consistori, que consideren que és el principal responsable de la situació actual.

Si bé l'Ajuntament ha ofert als Xiquets la possibilitat d'utilitzar provisionalment el recinte firal, els matalassers reclamen una solució de caire permanent. “Les deficiències estructurals són les que han propiciat aquesta mesura extrema i d'urgència”, però, tal com afirma la colla en el seu comunicat, “a banda d'aquests problemes, feia temps que per moltes altres qüestions no s'ajustava a les necessitats d'una colla com la nostra, en termes de massa social i de dimensió castellera”. És per això que ara reclamen que un cop acabi tot el procés puguin disfrutar d'un local “renovat i adaptat als estàndards” que presenten els locals de les agrupacions del seu nivell.

Els castellers van mostrar divendres el seu esperit de lluita i solidaritat i van aconseguir durant l'assaig un rècord d'assistència des del principi de la temporada.

stats