Ara Castells 19/07/2015

Els Xiquets fan seva la Riera de Gaià

La formació tarragonina de camisa ratllada torna a descarregar-hi el tres de nou amb folre i encara ja un intens mes d'agost

Efren Garcia
2 min
Els Xiquets revaliden el nivell de nou de la diada de la Riera de Gaià. ELOISA RUIZ / XIQUETS DE TARRAGONA

BarcelonaLa plaça major de la Riera de Gaià va esdevenir l'any passat l'indret número cent que veia a l'era moderna dels castells l'aleta d'una estructura de nou pisos. Dissabte els Xiquets de Tarragona van revalidar aquesta categoria tot descarregant-hi la quarta construcció d'aquest nivell en el que va de temporada. La Colla Joves Xiquets de Valls va estrenar el dos de vuit amb folre i els Castellers d'Altafulla la clàssica de castells de set.

Amb poc més de 1.600 habitants registrats, la Riera de Gaià segueix sent un dels indrets marcats en vermell durant el mes de juliol en el calendari de diades castelleres de la zona tradicional. Dissabte, la petita vila del Tarragonès va homenatjar els Xiquets de Tarragona pel tres de nou folrat que hi van completar l'any passat. La resposta no va ser de menys nivell; els matalassers van segellar-hi una magnífica exhibició castellera, repetint el castell de nou pisos i acompanyant-lo del cinc de vuit i el quatre de vuit amb agulla. Els rumors apunten que els Xiquets podrien plantejar l'atac al cinc de nou en la diada de Sant Magí, un fet que corroborarien les sis catedrals que sumen a dia d'avui i la comoditat amb la que la descarreguen a plaça. Van finalitzat la seva actuació sumant-hi el pilar de sis.

La Colla Joves Xiquets de Valls aprofita un any més el mes de juliol per fer rodatge als seus castells bàsics; sense exigències però sense adormir-se. Van completar amb comoditat les estructures del tres i el quatre de vuit i van treure's l'espina del curs en plantar cara al dos folrat. Fins al moment, els vallencs només havien provat el dos de vuit en la diada de Sant Isidre al Milà. L'intent va ser infructuós, va fer llenya després de l'aleta i va marcar el seu inici de temporada. Dos mesos després, la Joves va saber treballar amb correcció la travessada de la canalla i va tornar a fer seva aquesta estructura.

Després de l'estrena, la setmana passada, del quatre de set, els Castellers d'Altafulla han tornat a fer un pas endavant aquest cap de setmana. Els de la camisa de color lila han apostat pel dos de sis en el primer torn, una estructura que només havien descarregat en una ocasió anteriorment, a la diada de Sant Joan. Dominada la torre, els va costar poc sumar-hi el quatre i el tres de set per arrodonir la primera clàssica de castells de set de l'any. El tres altafullenc encara els obliga a treballar per dur-lo a bon port però el quatre comença a esdevenir una carta guanyadora.

Castellers d'Altafulla: 2d6, 4d7, 3d7, P4, P4

Colla Joves Xiquets de Valls: 3d8, 4d8, 2d8f, P4, P5, P4

Xiquets de Tarragona: 3d9f, 5d8, 4d8a, P6, P4, P5, P4

stats