Castro sobre la revocació del títol de la infanta: "No em competeix"

El jutge d'instrucció del cas Nóos que ha inclòs la infanta Cristina entre els 18 acusats evita fer valoracions de la pèrdua del títol de duquessa

El jutge del cas Nóos, José Castro, ha eludit avui pronunciar-se sobre la retirada del títol de duquessa de Palma a la infanta Cristina ordenada pel rei: "No opinaré sobre el que no em competeix", ha dit en arribar als jutjats.

El magistrat, que va incloure la infanta Cristina entre els 18 acusats del cas Nóos en contra del criteri de la Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat, ha rebutjat opinar sobre la suspensió del títol nobiliari. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica avui el Reial decret signat pel rei Felip VI i el president del govern central, Mariano Rajoy, pel qual la infanta Cristina deixa de ser duquessa de Palma per decisió del seu germà, que ha revocat aquest dret.

La germana del rei ostentava aquest títol des de l'any 1997, quan l'hi va concedir el seu pare, el rei Joan Carles, en casar-se amb Iñaki Urdangarin, que compartia amb ella la distinció com a consort.

Castro i el fiscal Pedro Horrach han mantingut una controvèrsia pública, a través dels seus escrits durant la instrucció de la causa, sobre si la condició d'infanta de Cristina de Borbó l'ha protegida en la recerca judicial entorn del seu paper en la presumpta trama de corrupció o, per contra, ha fet que el jutge actuàs de manera inquisitiva amb ella.

El + vist

El + comentat