Condemnat a 4 anys i mig un conductor per matar un ciclista a Artà el 2012

El conductor, tenint coneixement del fort impacte provocat, va continuar circulant i després va canviar la matrícula del cotxe per despistar els investigadors del cas

El Jutjat Penal número 3 de Palma ha condemnat un conductor a quatre anys i mig de presó per homicidi imprudent, omissió del deure de socors i falsedat en document oficial, per matar un ciclista a una carretera d'Artà el 2012 i després fugir del lloc dels fets.

En la sentència, que encara està pendent d'un possible recurs davant l'Audiència de Palma, el jutge considera provat que el condemnat conduïa el seu vehicle per la carretera de Can Picafort a Artà a les 9 del dematí de l'11 de novembre de 2012, després d'haver consumit alcohol i havent estat més de vint hores sense dormir, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Segons la resolució judicial, el presumpte homicida va actuar sense prestar la mínima atenció i circulant a una velocitat inadequada, va atropellar amb el seu cotxe un home que circulava en bicicleta per la línia del voral en companyia de dos ciclistes més i el va matar.

El conductor, tenint coneixement del fort impacte provocat, va continuar circulant. Posteriorment va treure les plaques de matrícula al seu vehicle i se les va col·locar a un altre per intentar confondre els investigadors.

La sentència condemna l'home pel delicte d'homicidi per imprudència greu a la pena d'1 any i 8 mesos de presó, a més de la privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors durant tres anys.

Per l'omissió del deure de socors, a 1 any i 8 mesos de presó, i per falsedat en document oficial, a 1 any i 1 mes de presó i a una multa de 8 mesos amb una quota diària de sis euros.

El + vist

El + comentat