Els internautes celebren a Twitter el bloqueig de la llei Sinde

L'etiqueta '#leysindeno' ha estat 'trending topic' tot el matí, amb crítiques al PSOE, al PP i a CiU perquè van donar suport a aquesta norma. Molts tuitaires també s'han mofat de la pel·lícula 'Mentides i grosses', el guió de la qual va escriure l'ara ministra espanyola de cultura

Ara
2 min
sidne

Barcelona"Sembla que al final no s'ha aprovat la llei Sinde, em baixaré una pel·lícula per celebrar-ho". Aquesta frase resumeix l'alegria que molts internautes demostren a través de Twitter pel fet que el reglament de la llei Sinde s'hagi quedat "sobre la taula", segons ha afirmat el ministre portaveu del Govern, José Blanco. Tot i això, la seva pressió ha començat hores abans, quan molts ja avisaven que es descarregarien arxius ara que encara es podia fer.

Després del consell de ministres d'aquest matí de divendres, Blanco no ha donat explicacions de per què aquesta norma, que comptava amb el suport del Partit Popular, ha quedat ajornada. Per això, els tuiters afirmen que la pressió creada per les xarxes socials ha donat el seu fruit.

N'hi ha, tot i que pocs, que tenen paraules d'agraïment per l'encara president, José Luis Rodríguez Zapatero, i els que titllen el Govern espanyol d'irracional, però, en qualsevol cas, la majoria d'usuaris es mostren contents perquè hagin decidit no tractar aquest tema en un dels seus últims consells de ministres.

Les crítiques al PP i a CiU pel seu suport a la llei Sinde tampoc passen desapercebudes a la xarxa social, on alguns comentaris pessimistes, la minoria, indiquen que si Zapatero no l'ha aprovat ho farà Rajoy.

El partit de Rosa Díez i de Toni Cantó, Unión Progreso y Democracia (UPyD), s'ha manifestat diverses vegades al llarg del matí, per destacar a la xarxa la seva oposició a la llei Sinde. Alguns dels tuits d'aquesta formació nacionalista espanyola els ha fet amb l'etiqueta #leysindeno, que els tuitaires han utilitzat per concentrar el seu descontentament en aquetsa xarxa de microblòguing.

Entre els tuits contra la ministra n'hi ha que ironitzen sobre el títol de la pel·lícula espanyola de la qual va ser guionista, Mentides i grosses. Alguns destaquen que la llei és una estratègia de Sinde per aconseguir que ningú vegi aquesta pel·lícula, ja que entenen que ningú pagaria per veure-la.

Encara que el tema del matí hagi estat la llei Sinde, se segueix parlant de l'atur a Twitter, on un usuari assenyalava que la llei no s'ha aprovat perquè els desocupats almenys puguin veure sèries. També n'hi ha d'altres que insinuen que intentar aprovar la llei aquest divendres en què apareixen les dades de l'atur és un acte premeditat.

stats