Si fas servir Tinder, vigila: pot ser que acabis lligant amb un programa d'ordinador

Alguns visitants del festival SXSW a Austin (EUA) han acabat enganyats per una falsa usuària de l'aplicació que promocionava una pel·lícula de ciència-ficció

Ara
1 min
El personatge d'Ava a Tinder

Barcelona"Et puc fer algunes preguntes?", demana Ava, una jove de 25 anys i aspecte atractiu als usuaris de l'aplicació Tinder que són aquests dies a Austin (EUA) i s'hi posen en contacte. A través de l'aplicació els demana si han estat mai enamorats, què els atrau d'ella, què creuen que els fa humans o on la voldrien conèixer. Algunes de les preguntes són una mica estranyes, potser, però ella contesta i segueix el joc. Tot seria normal, si no fos perquè ella no és "ella": és un 'bot', un programa d'ordinador.

L'últim que diu Ava als infortunats, segons publiquen a AdWeek.com (on trobareu una reproducció d'una conversa), és que consultin el seu compte d'Instagram, @meetava, i allà descobreixen que tot plegat era una estratègia de màrqueting: s'hi explica que al festival de música, cinema i interactius SXSW, que es fa aquests dies a Austin, s'hi ha estrenat la pel·lícula 'Ex Machina', que tracta precisament d'intel·ligència artificial. Tot plegat és una campanya de màrqueting de la pel·lícula, molt ben preparada, que ha enganyat més d'un incaut. Hi ha ajudat la fotografia amb què es presentava Ava a Tinder, de l'actriu sueca Alicia Vikander, que fa el paper de la protagonista.

stats