Internet

Una empresa francesa, condemnada a pagar 25.000 euros per haver modificat una entrada a la Wikipedia

Hi-Media va eliminar el nom d'una companyia competidora a l'entrada “micropagaments” de l'enciclopèdia 'online'

Redacció
1 min

BarcelonaDes que es va crear la Wikipedia (Viquipèdia, en la seva versió en català), la denominada enciclopèdia lliure, el projecte ha rebut tant elogis com crítiques. La veracitat de les dades s'ha qüestionat en més d'una ocasió, ja que són els mateixos internautes els responsables de farcir el portal de continguts, i sovint s'ha detectat la modificació de dades amb una finalitat política o econòmica.

La premsa francesa es feia ressò a inicis d'aquesta setmana d'un cas d'aquestes característiques. Segons expliquen, el Tribunal de Comerç de París ha condemnat l'empresa francesa Hi-Media a pagar una multa de 25.000 euros per haver modificat en benefici propi l'entrada “Micropagaments” de la Wikipedia. Tal com es reflecteix a la sentència emesa pel tribunal, Hi-Media va eliminar el 9 de juliol del 2008 el nom de l'empresa Rentabiliweb, una competidora directa, de l'entrada. La modificació s'hauria fet des d'un ordinador amb una adreça IP vinculada a l'empresa francesa.

Per altra banda, Rentabiliweb ha estat condemnada a pagar 100.000 euros a Hi-Media, acusada de denigració i parasitisme. La pugna entre les dues empreses es saldarà, finalment, amb un únic pagament de 75.000 euros per part de Rentabiliweb a la seva concurrent.

stats