Xarxes

"Bankia", la cerca que més ha crescut a Google el 2012 a Espanya

Whitney Houston i 'Gangnam style' encapçalen la llista a nivell mundial

Ara
2 min
Google ha publicat les llistes del més buscat el 2012

BarcelonaGoogle ha fet públiques les llistes dels conceptes més buscats durant l'any 2012, que són un reflex bastant fidel del que més ha interessat o preocupat als internautes durant els últims dotze mesos. A Espanya –el cercador no distingeix cerques per territoris sense estat ni per llengües– "Bankia" encapçala el rànquing de cerques, tot i que Google no mostra els resultats absoluts, sinó la llista dels conceptes que més han crescut durant aquest any. Curiosament, el segon lloc en aquesta classificació l'ocupa "Mi Tele", el portal de vídeos que Mediaset va posar en marxa ara fa un any, per davant de "'prima de riesgo'", "Gran Hermano 12+1", la pel·lícula "Lo imposible", el joc per a telèfons mòbils "Apalabrados", la "reforma laboral 2012", el saltador estratosfèric "Felix Baumgartner", el "Gangnam style" i el "SEPE" (les sigles del Servicio Público de Empleo Estatal), que ocupa la desena posició.

El rànquing global, en canvi, l'encapçalen la difunta cantant Whitney Houston, per davant del 'Gangnam style', i l'huracà Sandy. En el cas espanyol, Houston lidera la llista de personatges amb més creixement. Per la seva banda, Mariano Rajoy és el polític més buscat a Espanya, per davant d'Andrea Fabra –la diputada popular que va pronunciar el famós "Que se jodan"–, que és segona, i d'Esperanza Aguirre, tercera. Artur Mas ocupa el cinquè lloc, i José Ignacio Wert, el vuitè.

Entre els esportistes, el més buscat és Sergio Ramos, per davant de Fernando Torres i Gerard Piqué. José Mourinho és quart; Iniesta, cinquè, i Guardiola, sisè, mentre que Tito Vilanova ocupa la vuitena posició. Curiosament, ni Leo Messi ni Cristiano Ronaldo no surten a la llista, però sí el cantant de Nirvana Kurt Cobain, que Google col·loca erròniament al novè lloc d'esportistes amb més cerques. El Sevilla és, segons aquest rànquing, l'equip de futbol més buscat a Espanya, per davant del Barça i del València. El Madrid no hi apareix fins al desè lloc.

Pel que fa a les destinacions de viatges, Londres –que va acollir els Jocs Olímpics– és la primera de la llista, Barcelona la cinquena i Madrid la desena, però en cerques a Google Maps Madrid ocupa el primer lloc i Barcelona el segon.

Com a curiositats, les imatges amb un increment de cerques més gran són les referents a Pokémon, mentre que la llista de cerques començades amb "com" l'encapçala "'cómo funciona Twitter'".

stats