BlackBerry assegura que el servei ja "opera amb normalitat"

L'equip tècnic diu que "trigaran dies" a conèixer les causes de la caiguda del sistema

Agències
2 min

BarcelonaBlackBerry torna a la normalitat. Segons informa la companyia a través del seu compte de Twitter a Espanya, a partir de les 9 del matí d'avui dimarts el servei ja "opera amb normalitat" després de l'error als servidors de Research in Motion (RIM). Des de les onze del matí d'ahir dilluns, l'avaria ha causat problemes a la connexió a internet dels dispositius mòbils. A mitjanit, alguns usuaris ja informaven a través del Twitter que el servei tornava a funcionar, però molts d'altres continuaven sense poder connectar-se a internet des de BlackBerry.

Aquesta avaria de BlackBerry és la més gran que la companyia ha viscut mai. Per aquest motiu, ha tingut un fort impacte en les zones on s'utilitza. Sobretot, a l'Orient Mitjà, ja que allí serveix a la societat per defugir l'estricte control polític i social que exerceixen alguns governs sobre les comunicacions.

La magnitud de l'avaria ha estat tan gran que BlackBerry ha caigut fins un 20% a la borsa. Si això no fos prou, aquest gran perjudici ha coincidit amb la sortida al mercat de l'iPhone 4S.

Aquest dimarts l'accident de BlackBerry és triple trending topic a Twitter. En dos d'aquests trendings, les persones comenten com els afecta aquesta avaria i, en una altra, fan humor amb l'imprevist, barrejant títols de pel·lícules amb el problema d'aquest giny de telefonia.

BlackBerry té 70 milions de clients. D'aquests, 45 són usuaris de BlackBerry Messenger, la seva missatgeria instantània. La infraestructura de BlackBerry, amb fama de sòlida i segura, ha tingut diversos problemes greus, però cap com aquest.

Durant la caiguda del sistema molts usuaris han intentat posar-se en contacte amb la companyia per queixar-se, tot i que les línies s'han saturat ràpidament.

stats