“Ojalá te mueras en Cataluña”

La noia que ha sacsejat la xarxa amb un vídeo sobre la catalanofòbia denuncia ser objecte d'un "linxament". "He aconseguit que mitja Espanya m'odiï"

Ara
2 min
Captura tuit

BarcelonaAquest dimecres @focusings, una blogaire de Huelva resident a Barcelona, triomfava a Twitter després de publicar un vídeo contra la catalanofòbia. La noia desmentia que els catalans només parlin català o que els rètols de les botigues a Catalunya estiguin escrits únicament en català i afirmava que a Catalunya no ha tingut mai cap problema d'odi. Tot i que alguns l'han considerat massa tebi, el seu vídeo ha provocat una resposta majoritàriament entre els tuitaires catalans, que li han agraït el gest. L'altra cara de la moneda han estat els tuits plens d'odi que la noia ha rebut dels seus propis compatriotes. Un d'ells, deia: "Has deixat Andalusia pel terra. Afortunadament no hi ha lloc per a tu a Andalusia. Espero que et moris a Catalunya".

El desafortunat tuit és només un exemple del linxament que ha rebut Mel Domínguez arran de la publicació, aquest dimecres, d'un vídeo, 'A mi me hablas en español!', en què criticava la catalanofòbia. El vídeo, que ja té més de 570.000 visites a YouTube, ha estat un autèntic fenomen, i ha causat sensació en coincidir en el temps amb la interlocutòria del TSJC sobre el castellà a les escoles. A Catalunya, la resposta ha estat majoritàriament positiva, tot i que alguns creuen que la noia, Mel Domínguez, és massa tèbia a l'hora de comentar els atacs al país. Però si a casa nostra la denúncia de la blogaire ha estat ben rebuda, no es pot dir el mateix del que ha passat en altres indrets. En una entrevista concedida aquest divendres al programa '8 al dia', de 8TV, Domínguez parlava de "linxament" per fer referència a la resposta que ha rebut des de moltes instàncies. Una actitud hostil que es pot comprovar al Twitter de la blocaire. En una de les seves últimes entrades aquest dissabte la noia afirma contundent: "He aconseguit que mitja Espanya m'odiï".

stats