Tecnologia

Facebook es fa 'amiga' d'Apple

La xarxa social està preparant el llançament d'una botiga d'aplicacions per l'iPhone i l'iPad. La companyia de Mark Zuckerberg podria treure al mercat, també, una 'app' específica per la tauleta electrònica d'Apple

Redacció
1 min

BarcelonaFacebook està preparant una botiga online d'aplicacions per a dispositius mòbils que proporcionaria continguts per l'iPhone i l'iPad.

Segons informa el web TechCrunch, el Projecte Spartan estarà basat en tecnologia HTML5 i distribuirà aplicacions pels dispositius iOS al marge de la botiga d'apps d'Apple.

Fonts properes al projecte haurien assegurat a TechCrunch que la plataforma es troba en una fase de creació avançada. El servei comptaria ja amb 80 desenvolupadors de diferents companyies, com Zynga o The Huffington Post, que haurien començat a crear aplicacions per la nova plataforma.

La botiga d'apps, que utilitzaria els Facebook Credits com a mitjà de pagament, estaria disponible a través d'una versió mòbil de la xarxa social i les aplicacions es llançarien sense necessitat d'instal·lació en una interfície pròpia de Facebook.

L'app

Per altra banda, sembla ser que Facebook llançarà una aplicació específica per l'iPad pròximament.

Segons informa The New York Times, la companyia de Mark Zuckerberg tindria gairebé enllestida una aplicació gratuïta que ha sigut dissenyada i adaptada especialment per a la interfície de pantalla tàctil de la tauleta electrònica d'Apple.

Jaime Schopfin, un dels responsables de comunicació de Facebook, no ha volgut confirmar el llançament de l'aplicació. No obstant, The New York Times assegura haver consultat fonts properes al projecte i assenyala que l'app arribarà en les pròximes setmanes, malgrat que no ha indicat una data específica pel seu llançament.

stats