POLÈMICA A LA XARXA

Facebook retira una pàgina per incitar la revolta contra Israel

La xarxa social ha donat de baixa la pàgina 'Third Palestinian Intifada' per petició directa del govern israelià a Mark Zuckerberg, CEO de Facebook, en considerar que promovia l'ús de la violència contra el poble israelià

Redacció
1 min
Pàgina retirada de Facebook

BarcelonaFacebook va eliminar ahir de la xarxa social una pàgina que, suposadament, feia una crida al poble palestí a armar-se contra Israel, arran de la petició que la xarxa va rebre de milers d'usuaris israelians. De fet, un ministre del gabinet israelià, Yuli Edelstein, també va enviar una carta dirigida direcatment a Mark Zuckerberg, fundador de Facebook, expressant-li que la pàgina en qüestió incloïa una “incitació salvatge”.

La pàgina, anomenada Third Palestinian Intifada ('Tercera intifada palestina'), tenia més de 350.000 fans en el moment de ser retirada. La pàgina proposava al poble palestí sortir al carrer el dia 15 de maig després de la pregària de divendres i començar la insurrecció. Un comentari penjat al mur de la pàgina deia “El Dia del Judici ens arribarà només quan els musulmans hagin matat tots els jueus”.

Facebook va sortir a defensar-se dient que, inicialment, la pàgina va néixer com un moviment de protesta pacífic, encara que utilitzés el terme "intifada", que està associat amb la violència del passat contra el poble israelià. “No obstant això, després de rebre una forta publicitat, van aparèixer (a la pàgina) més comentaris que promovien la violència”, va dir Andrew Noyes, cap de comunicació i política pública de Facebook. “Nosaltres controlem les pàgines que se'ns denuncien i, quan veiem que es decanten cap a crides de violència o demostracions d'odi directes, les donem de baixa”.

La política de regulació de continguts de Facebook prohibeix publicar material que contingui o promogui “l'odi o la violència directa cap a un individu o grup”, inclòs el que tingui un origen nacional o religiós.

stats